Tuininspiratie 2022

Inspiratie tijd: 2 minuten

Je tuin een nieuwe look geven kan een heel project zijn. Iedere tuin is namelijk heel erg anders. Misschien vind je het daarom lastig om te bepalen wat er het best uitziet in jouw tuin? In deze blog vertel ik je graag wat meer over het indelen van verschillende soorten tuinen! Lees verder voor inspiratie.

 

Een tuinhuisje 

Allereerst beginnen we met een tuinhuisje. Een tuinhuis past namelijk in alle soorten tuinen. Misschien ben je alleen op zoek naar alleen maar een overkapping, of zoek je een tuinhuis met ruimte om iets binnen neer te zetten. Het kunnen opbergen van tuinartikelen of

gereedschap is soms wel handig. Ben je bang dat een tuinhuisje niet in jouw tuin past? Dat hoeft helemaal niet! Er zijn namelijk zoveel soorten en maten dat er voor iedereen wel één te vinden is! 

Een kleine tuin 

Wanneer je in een stad woont, kan het vaak voorkomen dat je een kleine tuin hebt. Wanneer je deze kleine tuintjes gaat inrichten krijg je snel te maken met inkijk of te veel schaduw. Je moet niet te snel geneigd zijn om je hele tuin vol te gaan planten. Kies een paar grote struiken uit en zet deze zoveel mogelijk tegen de randen. Wanneer je je tuin ietsjes ‘spannender’ wilt maken, kun je kiezen om verschillende hoogtes te gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een zitkuil of een hoger terras. 

 

Creëer diepte

Heb je een ondiepe maar hele brede tuin? Dan wil je er natuurlijk wel wat meer sfeer in krijgen. Dit doe je door diepte te creëren en het knus aan te laten voelen. Het liefst zet je dan achter in de tuin geen muur of hoge haag neer. Wanneer je een schutting plaatst is een neutrale kleur of afwisseling met groen ook het beste. Anders heb je namelijk het gevoel alsof de achterkant op je afkomt. Voor wat meer variatie is het aanleggen van een pad ook leuk. Kies er dan wel voor om een schuin pad aan te leggen. Ook dit creëert meer diepte. Voor meer tips, klik hier.  

Geen groene vingers?

Een grote tuin hebben terwijl je geen groene vingers hebt, is erg vervelend. Dan moet je gaan zoeken naar oplossingen. Onderhoud is niet iets wat je kunt ontwijken, maar je kunt het wel zo min mogelijk houden. Dit kan door de juiste keuzes te maken. Zo heeft de tuin voornamelijk bodembedekkers, planten die je zo min mogelijk hoeft te snoeien en door boomschors tussen de planten te gooien om onkruid af te remmen. Toch heb je nog steeds wat onderhoud. Ben je nog op zoek naar handige tools? Klik op de link en lees onze blog! 

 

Weet jij al wat jouw volgende stap is? Vergeet zeker niet nog even te kijken naar een tuinhuisje dat jouw schikt! Voor de perfecte site, klik hier!  

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Van lekker lui op de bank naar genieten aan de eettafel

Ik kan mij uren vermaken met een goed boek en lekker kopje...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *