Tips & tricks voor het stylen van je tuin

Inspiratie tijd: 3 minuten

Jouw tuin stylen? Dat is zeker niet altijd even gemakkelijk. Het gaat namelijk om het totale plaatje: een mooie zithoek, maar ook een eettafel en natuurlijk de planten en accessoires. Iedereen heeft weer een andere voorkeur, dus daarom leek het me handig om een aantal tips & tricks te delen. Die kun je dan zelf gemakkelijk toepassen!

De basis van jouw tuin

Allereerst kijken we naar de basis van jouw tuin. Ik begrijp maar al te goed dat je het liefst zo lang mogelijk wilt doen met meubels, accessoires en de indeling van de tuin. Er zijn een aantal stappen die je moet meenemen in jouw overwegingen. Wil je een grasveldje in de tuin of moet het eigenlijk vooral betegeld zijn? Een plek voor de kinderen? Of is dat helemaal niet van toepassing? De basis van jouw tuin zorgt ervoor dat je het kunt creëren tot een plek die jij fijn vindt.

Bij de basis van jouw tuin is de vorm en de grootte van je tuin natuurlijk ook bepalend. Een kleinere tuin vraagt om slimme oplossingen! Een grote tuin moet daarentegen wel sfeervol blijven en daarom kun je hier bijvoorbeeld bij kiezen voor het creëren van meerdere hoekjes.

Tips voor een grote tuin

  • Maak meerdere gezellige hoekjes
  • Zorg voor een sierlijk pad door jouw tuin heen
  • Werk met verschillende hoogtes
  • Kies voor een donkere achtergrond (van bijvoorbeeld je schutting)

Tips voor een kleine tuin

  • Wissel af met grote en kleine accessoires
  • Kies voor zachte kleuren in planten en bloemen
  • Vermijd bomen en een vijver in je tuin
  • Gebruik niet te veel planten

De tuinmeubels

Tuinmeubels zijn natuurlijk niet te missen in een tuin. Begrijpelijk! Het is vanzelfsprekend om bij een kleine tuin te kiezen voor een kleinere zithoek. Pas je meubels daar dus op aan. Bij een grotere tuin is dit natuurlijk niet een vereiste. Je kunt kiezen voor een grote zithoek of juist meerdere kleine zithoeken. Een loungebank is bijvoorbeeld een goede tip: een heerlijke plek om op te relaxen!

 

 

Hopelijk kunnen we snel weer genieten van onze tuinen, wanneer de weersomstandigheden het toelaten. Lekker barbecuen, zonnen en relaxen… Ik kan niet wachten! Ik vind dit onderstaande setje ook heel erg leuk. Je kunt er met twee personen op zitten en tussenin kun je drankjes en een borrelplank neerzetten. Ideaal, toch! 😉

Toch liever een grotere tafel? Wat vind je dan bijvoorbeeld van onderstaande tafelset? Zo heb je in ieder geval genoeg plek voor al jouw gasten.

Heb je veel buitenspeelgoed voor de kids? Of wil je de kussens opruimen? Gebruik dan een handige opbergbox! Op deze manier voorkom je dat jouw tuin rommelig oogt en kun je alles goed opbergen. Deze opbergbox (en alle andere genoemde meubels) komen van vidaXL. Neem eens ‘n kijkje en ontdek nog veel meer mooie meubels, accessoires en handige oplossingen!

Wat voor een tuin heb jij? Een grote of kleine tuin? En hoe richt je deze in? Ik ben benieuwd!
Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met vidaXL. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Mijn winterfavorieten voor in huis!

De winter komt steeds dichterbij en dat is te merken. Het begint...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *