Terrasoverkappingen na de zomer? Doen!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Als de zomer eraan komt gaan we allemaal volop aan de slag met onze tuin. Maar wist je dat het ook belangrijk is om na de zomer ervoor te zorgen dat je tuin er gezellig uit ziet? En dat niet alleen: in deze blog wil ik jullie specifiek meenemen in de terrasoverkappingen. En waarom? Lees snel mee! 

Het weer begint te veranderen en het is voor ons allemaal duidelijk: de zomer is voorbij. Helaas, maar toch hebben de andere seizoenen ook zeker hun charmes. Heerlijk de kaarsjes aan, de heerlijke geur van natte bladeren op de straat, lekker buiten een rondje hardlopen of wandelen in de koelte… Voor iedereen is dit natuurlijk weer anders. Maar wist je dat je nog steeds gebruik kunt maken van jouw tuin? Kies voor een terrasoverkapping en zo weet je zeker dat je nog heerlijk lang kunt genieten van jouw tuin. Een overkapping tuin? Ik geef je een aantal handige tips!

Tip #1: uitstraling

Een trend die we steeds vaker zien is dat men buiten en binnen met elkaar combineert. Het is dus extra leuk om de uitstraling van jouw interieur ook door de trekken naar jouw tuin en dus ook de terrasoverkapping. Op deze manier voelt het gelijk als jouw eigen plekje!

Tip #2: grootte

De grootte is natuurlijk ook erg belangrijk. Een grote tuin vraagt ook om een grotere overkapping. Anders valt het namelijk helemaal weg en dat is ook zo jammer! Andersom moet je er natuurlijk ook rekening mee houden: bij een kleine tuin kies je ook voor een kleinere terrasoverkapping.

Tip #3: ontwerp

Het ontwerp van een terrasoverkapping is ook cruciaal. Wil je het bijvoorbeeld afgesloten hebben met een glaswand? Of wil je liever een open overkapping? Als je kiest voor een afsluitbare, dan weet je zeker dat je het op de frissere dagen alsnog de warmte kunt behouden onder de overkapping.

Tip #4: professional inschakelen!

Wil je ook een terrasoverkapping? Misschien wel de belangrijkste tip: schakel een professional in. Hierdoor weet je namelijk zeker dat alles goed wordt bevestigd en gemonteerd. Daarnaast voorkom je eventuele klachten die op de langere termijn kunnen ontstaan. Hou hier dus rekening mee! Zo kwam ik Foravida tegen – een professional die jou zeker verder op weg kunt helpen. Check bijvoorbeeld eens hun website voor meer informatie.

Is een terrasoverkapping iets voor jou? Ik ben benieuwd! 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: hout

Vandaag laat ik jullie mooie houten producten zien. Hout kan een hele...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *