Maak van je tuin een blikvanger

Inspiratie tijd: 4 minuten

Het voorjaar van 2022 is begonnen! De vogels fluiten, de dagen worden langer en de lente kriebels om lekker te gaan tuinieren zijn er ook weer. Daarom wil ik je graag in deze blog wat inspiratie & ideeën geven om van je tuin een echte parel te maken dit jaar. Veel leesplezier!

Een groen grasveld aanleggen en onderhouden

Een grasveld in je tuin zorgt voor een mooie opvulling van de grote ruimtes, het geeft kleur aan je tuin, het is lekker zacht en je hebt uiteraard die heerlijk frisse geur na het grasmaaien. Daarnaast is dit niet alleen een blikvanger voor je tuin, ook is het een ideale plek voor diverse activiteiten. Denk aan een veilige plek voor kinderen om te spelen, een plek voor een picknick of juist om een gezellige avond met vrienden te hebben. 

Het grootste probleem wat mensen nog ervaren is het onderhouden van de grasmat. En om het jou makkelijk te houden heeft MOOWY de juiste producten in combinatie met de juiste handleidingen ontwikkeld waardoor je helemaal niet veel tijd kwijt bent aan gazononderhoud. Op deze manier kun je toch genieten van een groen gazon zonder teveel moeite. 

Heb je nu nog niet veel kennis over gazononderhoud? Geen zorgen. Voor een strak gazon hoef je eigenlijk maar een paar dingen te doen. Dat zijn:

  1. Goed maaien: 1x per week in het voorjaar, daaromheen 1x per 2 weken.
  2. Bemesten: minimaal 2x per jaar bemesten. In het voorjaar en in het najaar gazonmest strooien. Bij MOOWY kun je gazonmest kopen dat afgestemd is op elk seizoen en elke behoefte. 
  3. Sproeien in de zomer: als we te maken krijgen met een droge zomer is een goede bewatering erg belangrijk om uitdroging te voorkomen. 
  4. Het gazon verticuteren: als je gazon na de winter veel mos & onkruid bevat is het beste wat je kunt doen het gras verticuteren. Middels een verticuteerhark of verticuteermachine (die je bij een tuincentra kunt huren) kun je eenvoudig het mos verwijderen. Zodra dit is gedaan moet je wel de kale overgebleven plekken opnieuw gaan inzaaien met graszaad

Kortom: Breng groen aan in je tuin door het aanleggen van een mooi strak grasveld. Dit geldt zowel voor mensen die een grote als kleine tuin hebben. 

Wees creatief met planten in de tuin

Hoeveel planten heb jij momenteel in je tuin? Een leuke set aan perkplanten en/of planten in potten kunnen zorgen voor veel kleur het hele jaar door. Stem je planten af op het seizoen zodat je elk seizoen iets kleurrijks hebt om van te genieten. 

Heb je nu geen ruimte voor perkplanten of wil je juist minder tijd bezig zijn met onderhoud in de tuin? Dan adviseer ik om te gaan voor planten in potten. Die zien er altijd geweldig uit. Vooral in kleine tuinen of achtertuinen. Deze potplanten zijn gemakkelijker te onderhouden dan perkplanten, ondanks het feit dat ze uiteraard consequent water moeten krijgen. 

Heb je nu wel de ruimte en je houd ook nog eens van een buitje tuinieren, dan zijn perkplanten ideaal. Je draagt de volledige zorg voor de planten en bent dus verantwoordelijk voor de hoeveelheid kleur die je in je tuin zult hebben. Het is dus belangrijk dat je zorgt voor voldoende gezonde aarde, de juiste hoeveelheid licht, voeding en een vrij consequente onderhoudsbeurt. 

Maak je tuin rijk aan vogels

Luister je graag naar het vrolijke getjilp van vogels in je tuin en zie je graag een stel vogels rond het voederhuis fladderen? Dan heb je een vogelvriendelijke tuin nodig. Een paar simpele tips voor meer vogels in je tuin zijn:

  • Plaats een voederhuis met vogelvoer
  • Plaats een boom in je tuin: biedt een plek voor vogels om nestjes in te bouwen. Onthoud wel dat dit voor vallende takjes kan zorgen dus plaats het vooral niet vlakbij het terras. 
  • Plaats bessen struiken: bessen zijn een voedselbron voor vogels, hier komen ze maar al te graag op af. 
  • Plaats een tuinvijver: een kleine vijver kan vogels al de plek bieden om te kunnen drinken en te badderen. Een alternatief voor een vijver is een kleinere waterschotel. 

Hopelijk heb je nu een wat inspiratie & ideeën voor een prachtige tuin in 2022 zodat je het hele jaar door kunt genieten. Ik wens je veel tuinier plezier! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Urban Jungle in huis

Hi allemaal! In deze blog ga ik het hebben over de trend...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *