Maak je tuin of balkon klaar voor de lente!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Inspiratie, inspiratie en nog eens inspiratie… Er is zoveel te vinden! Hoe heerlijk is het dat het weer wat langer licht is en dat we weer wat meer kunnen genieten van de zon? Maar hoe kan je er eigenlijk voor zorgen dat ook je interieur helemaal klaar is voor de lente? Martine van Woonblog.eu vertelt je in haar gastblog een aantal tips en trucs voor je tuin, balkon en andere buitenruimtes. 

Het duurt niet lang meer, de lente komt eraan! De vogeltjes beginnen alweer vrolijk te fluiten en de eerste narcissen schieten binnenkort uit de grond. Heerlijk! Bij mij begint het al te kriebelen. Wil jij ook zo graag aan de slag om je buitenruimte lenteklaar te maken? Met de juiste materialen en accessoires kun je je tuin of balkon echt een verlengde van je woonkamer maken.

Voorjaarsschoonmaak van je tuin
Haal eens een bezem door je tuin of balkon. Zoek je tuinset op van zolder en maak je bloempotten schoon. Schrob je terras, snoei je planten en kleed je tuin aan met persoonlijke accessoires en mooie materialen. Met leuke stoelen, kussens en dekentjes kun je knusse hoekjes creëren in je tuin. Zet er een gezellig windlicht bij en geniet na het harde werken van een kopje thee in je eigen tuin, in de zon.

Flickr Decor8 Holly
Credits: Decor8 Holly 

Fleur je buitenruimte op met bloemen
Voor wie gek is op bloemen, maar niet iedere week een dure bos bij de bloemist wil kopen, is het ook de tijd van het jaar om zomerbloembollen en zaden te planten. Zonnebloemen plant je door zaadjes te planten in de volle grond. De zonnebloemen kun je begin maart binnen voorzaaien. In april / mei zijn ze dan klaar om naar buiten te gaan. Mocht de zon deze zomer dan een dagje niet schijnen, dan stralen de goudgele bloemen tenminste nog vrolijk in je tuin.

Groente en kruiden verbouwen
Wanneer je over genoeg ruimte beschikt is het ook interessant om buiten zelf je groente en kruiden te laten groeien. Kweek je eigen tomaatjes, sla, wortels courgette (let op, dit wordt een grote plant!) en aardbeien. Ook bij groente en kruiden geldt dat je in februari / maart moet beginnen met het opzaaien, binnen op een warme en lichte plaats.

Instagram Garden of Rosa
Credits: Garden of Rosa 

Verpotten en verhuizen
In de lente kun je je plantjes dan verpotten en naar buiten verhuizen. Natuurlijk kun je ook een kant-en-klaar kruidenplantje kopen op de markt. Maar is het niet veel leuker om je eigen plantjes te zien groeien? Zo kun jij in de zomer heerlijk eten van je eigen kleine moestuin. Zaden en bloembollen kun je online bestellen of in tuincentra kopen.

En dan is het zomer…
In de zomermaanden steek je je barbecue aan en rooster jij je (h)eerlijk eigen verbouwde groente! Nodig vrienden en familie uit en geniet de hele avond van de warmte, heerlijk eten en goed gezelschap. Zorg dat je comfortabele loungestoelen en kussens hebt en gezellige buitenlichtjes of een sfeervolle vuurkorf voor als de avond valt. Wie wil er dan nog binnen om voor de televisie te gaan zitten? Op naar de zwoele zomeravonden!

Dit is een gastblog van Martine van de website www.woonblog.eu.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Een nieuwe manier om je raam te bedekken: Squid! [MET GIVE-AWAY!] [GESLOTEN]

Onlangs kwam ik Squid tegen en dit moest ik gewoon met jullie...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *