Is jouw tuin zomerklaar? Dit is hoe je het regelt

Inspiratie tijd: 2 minuten

Hoe maak ik mijn tuin klaar voor de zomer? Goede vraag. In de zomer wil je natuurlijk genieten in je heerlijke frisse en schone tuin, zodat je lekker kunt liggen op je nieuwe loungeset hoekbank met een heerlijk koel drankje. In dit artikel lees je hoe jij dat voor elkaar kunt krijgen! Lees dus snel verder.

 

Een frisse tuin

Wanneer je in de zomer wilt genieten van de tuin, is het belangrijk dat alles goed is opgeruimd. Begin met het opruimen van alle dode bladeren. Dit zorgt al voor veel overzicht. Wanneer je een composthoop hebt, kun je de bladeren op de hoop gooien. Als je die niet hebt, dan kun je de bladeren gewoon in de groene vuilnisbak gooien. Wanneer dit is gedaan, is het tijd om de dode takken weg te knippen. Zo geef je de plant een kans om nieuwe  takken te laten groeien. Daarna kun je de overige dingen uit je tuin halen. Denk bijvoorbeeld aan kapotte vazen of omgevallen versieringen.

Jouw terras zomerklaar maken

Je wilt hartje zomer ergens kunnen liggen of zitten. In de winter heeft jouw terras veel te verduren en daarom is het belangrijk dat je deze goed blijft onderhouden. Wanneer je een hogedrukspuit in huis hebt, kun je deze gebruiken om al het mos en modder weg te spuiten. Daarnaast is het goed om te kijken wat nog bruikbaar is en wat niet. Misschien is het tijd om de houten tafel een keer over te schilderen of de kussentjes te vervangen door nieuwe, schone, trendy kussentjes. Ook is het handig om te kijken naar het creëren van een schaduwplek met bijvoorbeeld een zweefparasol. Tijdens de zomer kan het in de zon namelijk erg warm zijn.

Nieuwe planten

Er zijn planten die niet goed tegen de winter kunnen en die daarom toe zijn aan vervanging. Misschien zijn er planten waar je nog stekjes van kunt halen, of die nog kans hebben om te groeien. Wanneer dit niet het geval is, kun je ze er het beste uithalen en vervangen door planten die goed tegen de zomer kunnen. Hier een paar zomerplanten op een rijtje:

  • Rode zonnehoed
  • Kattenkruid
  • Meisjesogen
  • Klokjesbloem
  • Monnikskap

Daarnaast is het ook leuk om iets lekkers op te hangen voor de vogels. Die genieten namelijk net als jij erg van de zon en al helemaal met wat lekkers.

Blijf het onderhouden

Daarnaast is het belangrijk om je tuin goed te onderhouden. Wanneer je door je tuin loopt, zie je misschien wel eens dode blaadjes of takken. Wanneer je deze er gelijk uit haalt, scheelt dat in de toekomst werk.

Nu je helemaal klaar bent met het zomerklaar maken van je tuin, kun je genieten van de zon! Daarnaast mag je trots zijn op het harde werk wat je geleverd hebt en ook genieten van het mooie kleurrijke eindresultaat!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Computers speciaal afgestemd voor jouw werk

Zelf merk ik dat een goede computer voor mijn werk erg belangrijk...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *