Hoe onderhoud je kunstgras?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Misschien heb je zelf ook wel kunstgras in je tuin of ben je van plan om kunstgras aan te leggen… Eén ding is zeker: ook dit moet je goed onderhouden, maar hoe moet dit precies? 

Gelukkig heeft kunstgras weinig onderhoud. Dat scheelt, want misschien is dat ook wel de reden dat je voor kunstgras hebt gekozen. Toch belangrijk om het kunstgras goed te verzorgen. Op deze manier heb je jarenlang plezier van het gras in jouw tuin. Hieronder zal ik wat tips met jouw delen voor het onderhouden van kunstgras.

Vlekken?

Heb je vlekken in het kunstgras gekregen? Bijvoorbeeld door je huisdier? Dat kan erg vervelend zijn, maar het goede nieuws is dat je dit makkelijk schoon kunt maken met water of wat sop. Ideaal! Binnen no-time kun je weer genieten van schoon gras!

Voorkom onkruid

Door een stabilisatiedoek onder het kunstgras aan te laten brengen, voorkom je dat er onkruid kan komen. Mocht je toch nog last hebben van onkruid? Lees dan snel het verder, want in de volgende alinea heb ik een handige tip voor je!

Brush, brush!

Jep, je leest het goed. Door jouw kunstgras regelmatig te borstelen, zorg je ervoor dat het mooi rechtop blijft staan. Daarnaast verwijder je zo gelijk blaadjes, takjes en zaadjes. En, zo voorkom je weer onkruid! Je kunt dit gewoon met een harde bezem borstelen. Voorkom dat jouw gras plat wordt en borstel het regelmatig! Toch nog ergens last van onkruid? Haal dit dan weg met een hark, borstel of een verdelgingsmiddel.

Waarom kunstgras?

Kunstgras brengt vele voordelen met zich mee, maar het belangrijkste is dat je er jarenlang plezier van hebt én dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Heel erg fijn om lekker van te genieten dus! Kunstgras hoef je trouwens niet besproeien en het zal ook niet verkleuren door droogte. No worries:goedkoop kunstgras jij kan dus blijven genieten van een mooie, groene tuin! Ben je op zoek naar van een goede kwaliteit? Bekijk dan eens Buitengewoon Kunstgras! Dit is een uitstekende kwaliteit!

Hopelijk heeft deze blog je een beetje op weg geholpen bij het onderhouden van jouw kunstgras. En, nu? Heerlijk genieten van jouw prachtige tuin! Enjoy! Liefs. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Bespaartips op je energierekening

Het is weer kouder buiten en vroeg donker. En dit is nog...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *