Het verschil tussen een tuinset en een loungeset

Inspiratie tijd: 2 minuten

In de wereld van het tuinmeubilair zie je veelal dezelfde termen voorbijkomen. Bekende termen zijn onder andere ‘tuinset’ en ‘loungeset’. Weet jij het exacte verschil tussen deze twee verschillende soorten tuinmeubilair? Heb jij toevallig één van deze soorten in je eigen tuin staan? Die kans is behoorlijk groot. Veel Nederlanders kiezen namelijk voor een tuinset óf voor een loungeset. Mensen die optimaal van hun tuin willen genieten, kiezen voor beide varianten. Beide varianten brengen namelijk specifieke voordelen met zich mee. Zowel een tuinset als een loungeset zijn zeer prettige tuinmeubelen, waar je veel plezier van kunt hebben.

Wat is een tuinset?

Een tuinset is in de basis bedoeld om aan te eten, om een boekje aan te lezen of om gezellig aan te kunnen zitten. In de meeste gevallen bestaat een tuinset uit een tuintafel en bijpassende tuinstoelen. Bij een tuinset draait het voornamelijk om de functie, terwijl een loungeset veel om het comfort draait. Dit is duidelijk aan te duiden met een voorbeeld: als je in je eigen tuin wilt eten, heb je de keus uit je tuinset en je loungeset. Het is daarbij 10 keer prettiger en handiger om de tuinset te gebruiken. Deze tuinset is namelijk bestemd voor dergelijke praktische handelingen, terwijl een loungeset meer om het gemak en het comfort draait.

Wat is een loungeset?

Op het moment van schrijven is een loungeset één van de meest gekozen meubelen voor in de tuin. Dit is uiteraard te danken aan het comfort en het gemak dat een loungeset met zich mee brengt. Op een loungeset is het bijvoorbeeld mogelijk om languit te liggen, waardoor je optimaal van het zonnetje kan genieten.

Een loungeset bestaat meestal uit een loungebank, een of meerdere loungestoelen en een bijbehorend tafeltje. Het is mogelijk om een dergelijke loungeset uit te breiden door bijvoorbeeld meer loungestoelen te plaatsen. In de basis is een loungeset bedoeld om tot rust te kunnen komen. Het comfort is ongekend hoog, mede dankzij de aanwezigheid van zachte kussentjes. Dit is dan ook een belangrijk verschil met een tuinset, waarbij het meer om de functie draait.

Ben je voornemens om iets aan je tuin te veranderen? Zorg ervoor dat je de verschillende tuinmeubelen goed kent, inclusief bijbehorende voor- en nadelen. Vervolgens kan je de keuze maken of je voor een tuinset of voor een loungeset gaat.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Hoe zorg je voor een mooie en comfortabele slaapkamer?

De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt. Naast dat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *