Het mooiste gras voor in je tuin

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wil je dat jouw tuin er ook mooi en verzorgd uitziet? Een stuk(je) gras mag dan niet ontbreken. Het zorgt voor een mooi contrast tegenover bijvoorbeeld tegels of grind, het heeft een frisse groene kleur en het is ook nog eens leuk voor kids om op het gras te spelen. Maar waar moet je nou op letten? Je leest het in deze blog! 

Voordelen 

We beginnen steeds verder het najaar in te gaan… en het kan dan wel wat moeilijker zijn om de tuin in goede staat te houden. Mocht je toch wat groens in de tuin willen, dan is het zeker een aanrader om verder te lezen. Zelf was ik ook op zoek naar een goede oplossing en zo kwam ik terecht bij kunstgras. Enkele voordelen van kunstgras zijn dan dat je geen onkruid hoeft te verwijderen en daarnaast is het erg milieuvriendelijk. Kunstgras heeft een lange levensduur van wel 10 tot 25 jaar. Zo zijn er nog veel meer voordelen. Denk hierbij aan dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden, geschikt voor speeltoestellen, UV bestendig, kleurvast etc. Super handig!

De tuin

Wil jij mooi gras in de tuin? Gras kun je met veel combineren, zo is het erg mooi om het met een tuinhuis of een terras te koppelen. Een pad voor naast het groen, ideaal. Speeltoestellen voor de kinderen of een picknicktafel? Hartstikke gezellig om met elkaar in de tuin te zijn. Niet alleen kan het kunstgras voor in de tuin, maar ook voor op het balkon. 

Superleuk om jouw balkon te pimpen! Een stoel, mooie planten en wat lichtjes maken het echt af. Wil jij er een DIY van maken? Dat kan! Je kunt dan in alle rust in jouw tuin of op je balkon kunstgras aanleggen. Heb of wil je er niet te veel tijd aan besteden? Dan kun je kunstgras laten leggen.

Groentinten

Er zijn verschillende soorten groentinten. Ieder heeft namelijk zijn of haar eigen smaak. Persoonlijk vind ik het mooi als het gras er licht uitziet. Veel vinden het mooi als het gras mooi groen is, net als een pas gemaaid gazon. 

Kunstgras aanleggen? Een kunstgras gazon is vaak subtiel. Om kleurverschillen en onregelmatigheden te creëren, worden mosdraden gebruikt. Door deze mosdraden te verweven krijgt jouw gazon een echte gras look! Mosdraad ondersteunt de vezels: deze vezels blijven dan rechtop staan en dat maakt het totaalplaatje helemaal af. 

De lengte van de vezels spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke beslissing. Vooral ook bij een balkon. Zijn de vezels te lang? Dan is de kans groot dat de deur niet meer goed open of dicht zal gaan. Verder zullen mogelijke meubels en toestellen niet heel stevig op het kunstgras staan. Daarom is het goed om onderzoek te doen en om hulp te vragen bij jouw beslissing. Het is altijd handig om een consult te hebben.

Vond jij deze blog interessant en verfrissend? Laat het ons dan weten in een comment!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

DIY: Met deze tandenbleekset van SmileWhite krijg je witte tanden

Al een tijd ben ik niet heel tevreden met de kleur van...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *