Het hele jaar door buiten genieten

Inspiratie tijd: 3 minuten

De kou is er weer. Misschien denk jij nu wel dat het gezellig buiten zitten voorbij is, maar dat hoeft helemaal niet! Er zijn verschillende opties waardoor je toch nog lekker met z’n allen op die lounge set buiten kunt zitten, zonder dat je oren eraf vriezen. Denk bijvoorbeeld aan gezellig een vuurkorf erbij of onder de terrasverwarming. Maar hiervoor heb je natuurlijk wel een fijne zitplek nodig. In deze blog geef ik je graag wat tips waar je op moet letten met het kopen van de ideale tuin- en loungeset! Ben je benieuwd? Lees gerust verder!

 

#Tip 1

Het zitcomfort is denk ik één van de belangrijkste punten waar je naar moet kijken. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar niet iedereen kijkt hier goed genoeg naar. Voor het ideale zitcomfort kijk je naar de hoogte en materiaal van het zitoppervlak, het materiaal en de dikte van het kussen en naar de diepte van de rugleuning. Wanneer je alleen maar naar het zitoppervlak zou kijken en niet naar de diepte van de rugleuning, kan het zijn dat je niet recht in de stoel of bank kan zitten. Dit kan voor bijvoorbeeld rugklachten zorgen. Ben je dus wat kleiner? Kies dan voor een wat lagere en ondiepe bank of stoel.  

#Tip 2

Wil je het hele jaar door kunnen genieten van jouw tuin- of loungeset? Kijk dan goed of de set 100% weerbestendig is! Kijk bijvoorbeeld even naar een set van 4 seasons outdoor! Zij hebben de ideale loungesets die ieder seizoen kunnen blijven staan. Een waterbestendige set kan ook wel tegen een stootje, dat is in een land als Nederland niet verkeerd. Zie hier bijvoorbeeld tuinmeubelen van het merk Suns! Het andere voordeel van weer en waterbestendige tuinmeubelen is, dat ze het hele jaar door dus buiten kunnen staan en je geen opbergruimte nodig hebt! 

#Tip 3 

Kies je eigen stijl! Houd je zelf iets meer van strak en modern? Dan zijn aluminium lounge- en tuinsets perfect voor jou. Dit strakke materiaal straalt comfort en rust uit. Het is erg gemakkelijk te onderhouden en het is erg licht! Ben je misschien weer klaar met de plek waar jouw set staat? Dat is geen probleem, verplaatsen gaat hartstikke makkelijk! 

Heb je wat meer met een landelijke stijl? Teak hout is dan echt jouw match! Dit materiaal verkleurd met de jaren een beetje en krijgt een levendige en stoere look!

Voor een klassieke look is wicker erg populair. Wicker is kunststof dat om het aluminium frame zit gevlochten. Het is sterk en erg gemakkelijke te reinigen! 

Heb je al wat mooie sets gevonden? Wacht niet af en kijk snel op de Latour tuinmeubelen site voor meer 4 seasons en Suns tuinmeubelen!   

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Flower power!

Misschien ken je het wel… je bent gek op bloemen, maar je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *