Genieten in je tuin onder een mooie terrasoverkapping

Inspiratie tijd: 3 minuten

Stiekem kan ik niet wachten tot we de zon zich weer vaker laat zien. Heerlijk genieten in de tuin, lekker wandelen door het park of misschien zelfs relaxen in het zwembad. 😉 Het is dan wel zo fijn als je tuin al optimaal is ingericht, zodat je er écht 100% van kunt genieten. Ook als het weer wat minder is, dan wil je natuurlijk blijvend kunnen profiteren van een fijne plek. Een terrasoverkapping of serre aanbouw is hiervoor ideaal. Ik vertel je er graag meer over! 

Wat voor een soort terrasoverkapping? 

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om een serre of terrasoverkapping. Het is cruciaal om goed te kijken naar de inrichting van jouw tuin. Bij iedere tuin past namelijk weer wat anders en je wil wel optimaal gebruik maken van de ruimte. Een mooi voorbeeld is een glazen terrasoverkapping. Dit geeft een open uitstraling en je brengt binnen en buiten zo echt naar elkaar toe. Zet er een aantal leuke planten neer, een mooie tuinset… en het genieten kan beginnen! 

Wil je het liever wat meer afgedekt? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een glazen schuifdeur of glazen schuifwand. Zo kun je zelf bepalen of je alles ‘open’ wil of dat je het wat meer wil afschermen. Een glazen schuifdeur of -wand is erg handig als het weer wat minder is. 

Hierin zijn veel verschillende mogelijkheden. Dit zwarte frame heeft een stoere, industriële uitstraling en is tegenwoordig erg geliefd. Ik begrijp dat maar al te goed! Ook erg mooi te combineren met mooie fleurige bloemen en planten. Hierdoor springen de kleuren er nog meer uit. 

Als je wil gaan voor een serre aanbouw is het belangrijk dat je je goed laat adviseren en jezelf verdiept in voldoende informatie. Op deze manier kun je alle mogelijkheden afwegen. Wat voor een dak wil je? Of misschien wil je wel gaan voor een tuinluifel? Zo kwam ik veel inspiratie tegen bij Solundo. Zeker een tip om eens een kijkje te nemen! 

Wat zijn de kosten?

Ik kan me voorstellen dat je je nu afvraagt wat zoiets mag kosten. Ook hierin zijn verschillende opties en kun je het natuurlijk zo gek maken als jij dat zelf wil. Nadat je je hebt laten informeren en adviseren, is het tijd om een budget te bepalen. Leg alle opties naast elkaar en kijk waar jij voor wil gaan. Bij Solundo kun je zelf een serre samenstellen en krijg je een overzicht van de kosten. Dit zal dan ook nooit meer worden dan is aangegeven. Wel zo fijn! 

Styling is key 

De styling van de tuinoverkapping mag niet ontbreken. Je wil een gezellige sfeer creëren, waardoor je er echt fijn kunt genieten en je je helemaal thuis voelt. Combineer de stijl van jouw interieur en breng dit ook naar buiten. Hierdoor past alles goed bij elkaar en weet je zeker dat het helemaal gestyled is naar jouw smaak. Kies voor een aantal accentkleuren en hou de rest rustig. Zo kun je altijd nog switchen en voor een andere kleur gaan bijvoorbeeld. 

Aan alles gedacht? 

Creëer voor jezelf een checklist: 

  • Hoe groot kan de terrasoverkapping zijn? 
  • Wil ik gaan voor een glazen schuifdeur of glazen schuifwand? 
  • Is een tuinluifel iets voor mij? Past dat bij onze tuin? 
  • Wie laat ik de serre aanbouw uitvoeren? 
  • Welke stijl wil ik creëren in mijn terrasoverkapping of serre? 

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen met deze blog! Ik ben heel erg benieuwd waar jij voor gaat. Liefs! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Jouw huis winterklaar maken! 

Is jouw huis al helemaal klaar voor de winter? De tuin weer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *