Een vijver onderhouden: the needs & skills!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Summer vibes! Yes, wij houden er echt van en zijn volop aan het zoeken naar inspiratie voor het buitenleven. In deze blog wil ik je vertellen wat je precies nodig hebt voor je vijver en welke skills handig zijn om jouw vijver goed te onderhouden. 

The needs

Om een vijver goed te kunnen onderhouden is het van belang dat de hier juiste producten voor hebt. Waarschijnlijk wil je ook zo lang mogelijk genieten van een mooie vijver die er netjes uit ziet. Daarom is het belangrijk om het vijverfilter tijdig en grondig schoon te maken. Na een tijd ontstaan vaak algen, slib en bladafval dat zich verzamelt in de vijver. Dit kun je eenvoudig verwijderen door een vijverstofzuiger te gebruiken. Eigenlijk is dit zelfs onmisbaar! Door een vijverstofzuiger te gebruiken maak je het jezelf een stuk gemakkelijk en ga je veel efficiënter en grondiger te werk. Wil je bladafval voorkomen? Gebruik dan een handig vijvernet!

Wat verder goed is om te checken is de waterhardheid. Hoe je dit controleert? Bij Vijverleven.nl kwam ik handige testen tegen die je kunt gebruiken om het vijverwater te controleren. Zo heb je bijvoorbeeld de Quicksticks van Oase. Hiermee kun je de zes belangrijkste parameters van het vijverwater meten. Naast deze test zijn er nog veel meer handige testen.

Oké, nu hebben we dus de vijverstofzuiger en een handige test uitgelicht. Maar er is veel meer. Zoals schepnetten, vijverpompen, voerautomaten, lampen en meer. In de komende blogs wil ik hier ook specifiek op ingaan, omdat ik al deze onderwerpen niet in één blog kwijt kan. Toen ik online ging zoeken naar inspiratie en informatie kwam ik al snel bij Vijverleven. Wauw, wat hebben zij een groot assortiment. Als je een vijver hebt of wilt aanschaffen, raad ik het je zeker aan om hier eens een kijkje te nemen. 

The skills

De skills mogen we niet vergeten, want hoe leuk het ook is om een vijver te hebben: je moet er wel tijd voor hebben en aandacht aan geven. Een verwaarloosde vijver wordt niemand blij van. Vooral niet als je nu in de zomer lekker wilt genieten van je tuin… dan moet de vijver er wel prachtig uitzien natuurlijk. 😉 Kortom: een passie voor buitenleven staat hierbij centraal. 

Er zijn ontzettend veel handige en mooie producten als het gaat om vijvers, waarvan je de mogelijkheden misschien nog niet weet. Daarom vind ik het erg leuk om de komende tijd mooie inspiratie met jullie te delen over vijvers, met daarbij elke keer weer handige tips en tricks.

Denk aan lampen, fonteinen, watervallen, vijver ramen, waterornamenten en nog veel meer. Zoals ik eerder zei vind je ontzettend veel handige en mooie spullen voor de vijver bij Vijverleven. Jij wilt genieten van je vijver en zij helpen je daar graag bij. Vragen? Onduidelijkheden? Meer weten? Je kunt altijd bij Vijverleven terecht. 😉 

Hebben jullie ook een vijver? En hoe zorg jij ervoor dat jouw vijver altijd goed is (of wordt) onderhouden? Ik ben benieuwd! Laat het hieronder weten in een reactie of via onze social media kanalen. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Gespot: Beliani bij vidaXL!

Yay, ik spotte onlangs een nieuw merk: Beliani bij vidaXL. Ik wil...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *