De voordelen van een blokhut in je tuin van Houtplaza BV

Inspiratie tijd: 3 minuten

Tegenwoordig zie je niet alleen in Scandinavische landen blokhutten staan, maar ook in Nederland is het razend populair aan het worden. Mensen willen lekker genieten in de tuin en kiezen daarom voor een blokhut. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? Wat zijn de voordelen? Je leest het allemaal in deze blog. Let’s go!

De tuintrends van 2020

Voordat we beginnen met het kijken naar de voordelen van een blokhut, wil ik eerst iets anders uitlichten: de tuintrends van 2020. Een van deze trends die we veel zien is dat men terug gaat naar de basis. Hiermee bedoel ik dat we op zoek zijn naar een plek van rust en eenheid. Na een drukke werkdag, als de avondzon nog schijnt, even heerlijk niks hoeven te doen en relaxen in de tuin. Back to basics: hier horen planten, natuurlijke materialen en een exotische uitstraling bij. Andere trends die we zien zijn een kleine moestuin, een tuin met oog voor natuur (keuze van planten voor insecten bijvoorbeeld) én het creëren van een tuin waar je in elk seizoen terecht kan! 

Een blokhut? 

Misschien mis jij momenteel wat sfeer in de tuin, opbergruimte of een fijne plek waar je altijd kunt zitten en genieten van het ‘buitenzijn’. Een blokhut voorziet hier zeker in. Je creëert niet alleen extra opbergruimte voor bijvoorbeeld gereedschap of tuinmeubelen, maar je kunt ook kiezen voor de combinatie van een blokhut met overkapping.  

Gezellige plek

Naast dat een blokhut ideaal is voor het opbergen van je spullen kun je er ook voor kiezen om een blokhut te nemen met een mooie overkapping erbij. Zo kun je er in elk seizoen heerlijk zitten met vrienden of familie. Lekker genieten van een barbeque en lang natafelen onder de overkapping! Gaat het regenen? No worries. Jullie zitten droog ;-). 

Duurzaam

Doordat een blokhut is gemaakt van hout is het erg milieuvriendelijk. Voor een natuurlijke look kun je ook zelf meubels maken van hout. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel, eettafel of kast. De uitstraling is mooi én zo heb je een duurzame blokhut. Wat hierbij belangrijk is te vermelden, is dat je de blokhut goed moet onderhouden. Hierdoor heb je er langer plezier van en scheelt het je kosten op de lange termijn. 

Maatwerk

Iedere tuin is anders en daarom past ook niet iedere blokhut bij dezelfde tuin. Het is daarom fijn als een blokhut precies op maat kan worden gemaakt. Bij Houtplaza BV is dit mogelijk! Ongeveer 90% van de producten die zij maken zijn op maat gemaakt. Ideaal om helemaal jouw wensen te bespreken en het uiteindelijk te kunnen realiseren. Iets wat mij direct aansprak! 

Houtkwaliteit 

De kwaliteit van het hout is erg belangrijk, want op die manier kun je er zo lang mogelijk van genieten. Houtplaza BV gebruikt hout uit noordelijk gelegen landen. Door het koude klimaat is het hout erg sterk. Wanneer het hout in Nederland terecht komt laten zij het hout drogen in droogkamers. Op die manier beperk je het krimpen en het uitzetten van het hout. Door deze manier van werken krijg je de beste kwaliteit. 

Beperk het afval

Ik zei het net al: een blokhut is erg duurzaam en als je hier echt zeker van wil zijn raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij Houtplaza BV. Bij hen staat duurzaamheid als thema centraal en ze kijken continu naar moderne technieken waardoor de afval beperkt wordt. Het restafval wordt hergebruikt en daarnaast planten zij voor iedere gekapte boom 1,5 nieuwe bomen. Een mooi initiatief! 

Zelf aan de slag?

Wat ik ook gaaf vond om te lezen, is dat Houtplaza BV sinds 2016 hun eigen 3D-configurator heeft. Deze hebben zij zelf ontwikkeld en met deze configurator kun je zelf een tuinhuis met je pc of tablet ontwerpen. Wil je zelf eerst kijken hoe het eruit kan komen te zien? Ga dan hiermee aan de slag! Je kunt alles maken en zien in een 360°-voorbeeldmodel.

Checklist voor een blokhut

Ben jij ook helemaal enthousiast over een mooie blokhut in jouw tuin? Neem dan deze onderstaande punten mee voor wanneer je een keuze gaat maken:

  • Standaardmodel of maatwerk?
  • Welke vorm van blokhut?
  • Zadeldak of plat dak?
  • Welke houtdikte?
  • Enkel of dubbelglas?
  • Slot op de deuren?

Uiteraard zijn er nog meer punten waar je op moet letten, maar dit zijn een paar belangrijke! Wil jij meer informatie over de prachtige blokhutten van Houtplaza BV? Neem dan eens een kijkje op de site en neem contact op. Zij staan klaar voor al jouw vragen. Liefs!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Groen in je interieur

Hi there! Ik was aan het kijken op Pinterest vandaag en toen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *