De tuin verlichten: waar let je op?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Als het gaat om het inrichten van de tuin komt er een hoop bij kijken. Je wilt natuurlijk de beschikbare ruimte goed benutten, maar vooral ook veel plezier hebben van je tuin. Naast meubels, accessoires en planten is verlichting ook een belangrijk onderdeel. Het zorgt voor meer sfeer, maar kan ook zeer effectief zijn. In deze blog vertel ik je daar meer over!

Verlichting in de tuin  

Er zijn veel verschillende soorten verlichting. Als het gaat om binnenverlichting weet je misschien al wel een beetje wat voor een verschillende lampen zijn. Maar zelf wist ik nog niet alles van buitenverlichting. Ik ben dus eens rond gaan kijken om zo hier meer inspiratie over te kunnen delen met jullie. Waar moet je bijvoorbeeld echt op letten? En hoe kun je voor meer sfeer zorgen in de tuin? Hieronder een aantal tips. 

Tip #1: Verschillende hoogtes

De eerste tip is om rekening te houden en gebruik te maken van diverse hoogtes: grondspots, ingebouwde spot in het plafond, een tuinsokkel, led strips en ga zo maar door. Op deze manier creëer je vanuit meerdere invalshoeken een prachtig licht en meer dynamiek. 

Tip #2: De juiste plek

Het is erg belangrijk om goed te kijken naar de plek. Waar mis je nog écht verlichting? Misschien heb je ergens een donker hoekje in je tuin, een plekje die je meer wilt benutten, een hoek in de serre bijvoorbeeld. Plaats bijvoorbeeld een mooie ingebouwde spot en maak het zo af! En, heb je een erg donkere wand? Hang dan mooie verlichting op. Je kunt hierbij ook kiezen voor solar verlichting. Zo heb je geen stroom nodig! 

Tip #3: Verlicht de looproute

Heb je een pad door je tuin? Dan is het wel zo fijn om deze goed te verlichten. Als je bijvoorbeeld tijdens de winteravonden naar de afvalcontainer moet lopen om afval weg te gooien. Tuinpadverlichting is dé oplossing hiervoor. 

Mijn favoriet

Onlangs kwam ik in aanraking met Paulmann Licht voor veel verschillende soorten verlichting: zowel binnen- als buitenverlichting. Daar ben ik eens gaan rondkijken voor mooie tuinverlichting en al snel kwam ik mijn favoriet tegen. Het lijkt mij erg handig als je geen stroom voor een lamp nodig hebt, omdat dit buiten toch wel wat lastiger is. Al snel kom je dan terecht bij solar verlichting. Je hebt bij Paulmann Licht veel verschillende modellen. Genoeg keuze dus! 

Toch is dit mijn favoriet: de Bolderlamp Ilias. De lamp heeft een stoere uitstraling en is 72 cm hoog. Extra leuk: je kunt de lamp zowel in de grond als aan de muur bevestigen. 

Door de antraciet kleur heb je gelijk een mooie eyecatcher in je tuin. Love it! Zoals ik al zei heb je hierbij dus geen stroomaansluiting nodig. Door de zonne-energietechniek gaan de lampen ‘s avonds aan. Overdag worden de accu’s namelijk opgeladen door het zonlicht. Bij schemering ontstaat een oriëntatielicht en als je er dan langs loopt wordt dit licht feller. Ook erg handig dus: er zit een bewegingsmelder op. 

Zoals je ziet is het een echte blikvanger! 

Kortom: het geeft je tuin meer sfeer, maar het is ook zeker functioneel. Uiteraard kun je ook voor een ander model kiezen. Het is maar net wat bij jouw tuin en jouw stijl past. 

Ik ben heel erg benieuwd wat voor een verlichting jij in de tuin hebt en waar je anders voor zou kiezen. Wil je meer inspiratie zien? Check dan de website van Paulmann Licht. 

#ADFURNLOVERS 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly Favourites: 5x onze favoriete planten

De C van cactus. Vandaag is de kleur groen! Waarom? Omdat groen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *