De mooiste haagplanten voor in jouw tuin

Inspiratie tijd: 3 minuten

Dit is dé tijd van het jaar om je tuin helemaal klaar te maken voor de winter. En, omdat je de tuin nu al klaarmaakt, kun je wanneer het lente/zomer is straks heerlijk genieten van je tuin. Een ding wat je hierbij zeker niet mag vergeten zijn de prachtige haagplanten! Ik neem je mee in deze blog en vertel je er alles over. Let’s start!

Voordelen haagplant

Allereerst wil ik je graag vertellen waarom een haagplant onmisbaar is in jouw tuin. Het geeft namelijk enorm veel sfeer. Wanneer je de tuin al helemaal klaar heb of als jij nog moet beginnen met het maken van een plan, dan kun je kiezen voor een haagplant. Het staat niet alleen sfeervol, maar ook zorgt het voor meer privacy. Op die manier kan niet iedereen jouw tuin inkijken. Ideaal, toch? Ben jij een echte ‘green lover’? Dan is dit een perfecte keuze. Binnen no-time is jouw tuin veranderd in een groene omgeving. En zeg nou eens eerlijk… een haagplant staat toch veel leuker dan een schutting?

Past het bij jouw tuin?

Wanneer je op zoek bent naar een haagplant zijn er veel verschillende soorten op de markt. Aan de ene kant enorm fijn, want zo weet je dat er altijd wat bij zit, maar aan de andere kant is er zoveel keuze dat het ook lastig kan zijn. Kijk daarom goed naar de tuin die jij hebt en zoek hier een mooie haag bij. Ik laat je graag wat inspiratie zien als het aankomt op haagplanten.

Beuk

Dit is de prachtige Groene Beuk (Fagus Sylvatica). Deze bekende haag kennen we bijna allemaal wel en wordt helder groen. De groene bladeren gaan in de herfst naar de bruine en koperachtige tinten, waardoor je elk seizoen geniet van nieuwe kleuren. De Groene Beuk groeit met een snelheid van 30-60 cm per jaar! Dus wanneer je geen zin hebt om lang te wachten totdat jouw haag mooi vol is, moet je voor deze kiezen.

Glansmispel Photinia Fraseri Red Robin

Deze struik is wel heel bijzonder. Dit komt door de mooie felrode stengels die de plant heel speciaal maken. De prachtige groene bladeren in combinatie met het rood staan enorm mooi in de tuin. Dit geeft jouw tuin net wat meer kleur dan gewoonlijk. 

Een hele haag vol van de Photinia Fraseri Red Robin struiken staat zo tof!

Thuja

Waarschijnlijk heb jij wel eens gehoord van de Thuja haag. Dit is wereldwijd een populaire haag. En ik snap wel waarom! De groene bladeren kunnen namelijk alle seizoenen overleven… dus ook een strenge winter. Je bent ook heerlijk beschut, omdat de bladeren erg dicht op elkaar zitten. Hierdoor kun je er nauwelijks doorheen kijken. 

Kijk daarom goed naar jouw tuin en zorg dat de haag die jij kiest helemaal past bij de rest. Succes met jouw tuin klaarmaken! Liefs. 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Nieuwbouw huis tips!

Wij zitten alweer bijna een jaar in ons huis. Ik vond het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *