De mooiste fonteinen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Heb jij de afgelopen tijd ook al heerlijk genoten van het weer? De zon laat zich goed zien deze zomer en dat betekent: heerlijk de tuin in! Ik ging op zoek naar inspiratie voor de tuin en kwam al snel uit bij fonteinen voor in vijvers. Deze zijn niet alleen mooi om naar te kijken en te luisteren. Ze bieden ook voordelen aan het water zelf. In deze blog lees je hier alles over!

Vijverfontein

Ik vind de tuin echt een fijn plekje en wil dan ook graag dat dit goed onderhouden wordt. Elk jaar begin ik rond deze tijd van het jaar mijn tuin weer op te knappen en dit keer wilde ik iets nieuws erbij. Fonteinen zijn altijd al een favoriet van mij geweest en dit jaar kwam ik het online tegen bij Vijverleven.nl. Ik was verkocht! Een fontein heeft meer voordelen dan dat ik dacht:

  • Het vallende water breekt de spanning van de wateroppervlakte en beweegt stilstaand water, waardoor dit het eitjes leggen verhinderd bij vrouwelijke insecten;
  • Daarnaast zorgt de beweging van het water ervoor dat de drijvende rommel verplaatst en de groei van wateronkruid verhindert wordt;
  • Fonteinen kunnen drie seizoenen (exclusief de winter) 24 uur per dag of op een vast schema bediend worden.

Verschillende soorten

Er zijn uiteraard heel veel soorten, maar welke past bij jou? En in jouw tuin? Vind jij het mooi om een ‘simpele’ fontein te hebben of ben jij gek op kleur en wil jij er een aantal combineren in jouw vijver? 

Oase Jumpingjet Rainbow Star

Deze fontein is zeker een van mijn favorieten! De fontein heeft gekleurde stralen, waardoor dit ook in de avond een mooie, gezellige sfeer geeft. Het is mogelijk om er één te plaatsen in je vijver, maar je kunt er ook een aantal combineren. Zo creëer je een speels effect.

Oase Pondjet Eco

Heb jij een grote vijver? Dan staat het super tof als je de Oase Pondjet Eco in jouw vijver hebt staan. Wat een tof effect geeft dit! Het leuke is dat de fontein drijft en dus elke keer op een andere plek ligt. Geniet heerlijk van het geluid en het zicht dat je hebt als je in de tuin zit. Ik zie mezelf al zitten, jij ook?

VT Vijverpomp Fontein Jet Set 

Hoeft het voor jou niet zo groot? Ga dan voor de VT Fontein Jet Set. Deze geeft een mooie waterstraal en is ook nog eens functioneel! Een grote kans dat jij vissen in je vijver zult hebben en die vinden de fontein erg prettig. Door de beweging ontstaat er meer zuurstof voor de vissen, ideaal dus. De fontein heeft een LED lamp die automatisch aangaat wanneer het donker wordt. 

Ik ben helemaal enthousiast over deze mooie fonteinen. Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties. En wil jij nu meer zien/lezen over de fonteinen van Vijverleven.nl? Neem dan eens een kijkje op de site. Groetjes!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Ben jij altijd bereikbaar?

Herken je dit? Je zit in de trein of in de bus....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *