5 tips voor een sfeervolle tuin

Inspiratie tijd: 2 minuten

Wist je dat groen in de tuin kan zorgen voor verkoeling op een hete zomerdag? Het is tijd om weer wat extra energie in je tuin te steken! Niets is fijner dan thuiskomen dan op een sfeervolle plek waar je tot rust kunt komen. Breng je graag tijd buiten door, maar vind je dat je huidige tuin wel een opknapbeurt kan gebruiken? Of je nu een meester-tuinier bent of net begint, de sleutel tot een sfeervolle tuin zit ‘m in de details. Hier zijn wat tips om je op weg te helpen.

#1 Omarm diversiteit 

Maak van je tuin een klein feestje! In een goede tuin zie je niet overal gelijksoortige planten. In plaats daarvan bevat hij een groot aantal verschillende soorten, waaronder bloemen, bomen, kruiden, grassen, en meer. Deze variatie helpt om een gevoel van diepte en interesse in je tuin te scheppen.

#2 Wees creatief met verlichting

Verlichting in de tuin draagt niet alleen bij aan de sfeer, maar brengt ook een stukje veiligheid met zich mee. En ook met verlichting: wees niet bang om te experimenteren! Je kunt verschillende soorten verlichting plaatsen om je tuin op te fleuren, denk bijvoorbeeld aan verlichting zoals lantaarns, fakkels, tuinspots, kaarsen etc. 

#3 Laat planten bloeien

Wees niet bang om planten tot hun volle hoogte en breedte te laten uitgroeien – zorg er alleen voor dat ze de ruimte hebben die ze nodig hebben! Door dit te doen vul je je tuin met speels groen dat je naar buiten trekt en je langer doet willen blijven. Wanneer je planten eenmaal zijn gegroeid, kun je deze mooi versieren met lichtsnoeren van bijvoorbeeld buitenverlichtingszaak Nostalux.

#4 Verschillende texturen

Laat je creativiteit de vrije loop voor een sfeervolle tuin. Verwerk veel verschillende texturen in je ontwerp, zoals kronkelende paadjes of zachte fonteinen voor het ultieme tuingevoel. Door verschillende vormen, texturen en kleuren te combineren ontstaat er een geheel die zowel harmonie als evenwicht uitstraalt. 

#5 Meerdere zitjes creëren

Als je meer tijd buiten wilt doorbrengen, is het belangrijk dat je zithoek zowel schaduwrijk als zonnig is. Creëer een verscheidenheid aan plekken, zodat er altijd een optie is voor welke stemming ook opkomt! Wil je nog meer motivatie? Voeg wat accessoires zoals vloerkleden, lichtjes en kaarsen toe. De combinatie van heldere kleuren en patronen in je tuin kan je helpen je meer gemotiveerd te voelen om tijd buiten door te brengen.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Contrast in je interieur

Ik hou van het toevoegen van contrast. En mix en match graag...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *