Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

De slaapkamer is een belangrijke kamer in huis en veel mensen onderschatten dit! Het is vaak de laatste ruimte in het huis die mooi wordt gestyled en ingericht, terwijl het juist dé plek is waar je elke dag tot rust komt en waar je ook weer met een fijn en positief gevoel wil opstaan. Maar waar let je nou eigenlijk op bij het inrichten van de slaapkamer? In deze blog delen we een aantal handige tips met je! 

Tip #1: Kleuren

Kleuren doen een hoop met je, maar ook met de ruimte. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat en daarom is het cruciaal dat je goed kijkt wat bij jou past en waar je je prettig bij voelt. Een hele open, lichte kamer of vind je het juist fijn als het wat donkerder is en knusser? De kleur vormt de basis van de kamer en vanuit daar werk je verder. Naast verf kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om een muur in de slaapkamer te behangen. Dit geeft vaak een speels effect!

Tip #2: Eenheid in meubels

Van de kleur kiezen gaan we door naar meubels. Natuurlijk hoort er een comfortabel bed in je slaapkamer te staan. Ook dit is weer een persoonlijke keuze, want elk persoon kiest weer een ander soort matras bijvoorbeeld, maar ook een andere uitstraling. Naast je bed komen er ook andere meubels in de slaapkamer. Bijvoorbeeld een mooi nachtkastje, een kledingkast en eventueel een kleinere opbergkast. Er zijn veel mogelijkheden!


Photo by Taylor Simpson on Unsplash

Tip #3: Woonaccessoires

Als derde tip willen we meegeven om goed te kijken naar het gebruik van woonaccessoires. Een mooi vloerkleed, een spiegel aan de muur en kussens op het bed. Hiermee zorg je ervoor dat de styling echt helemaal af is en dat je een mooi geheel creëert.


Photo by Sonnie Hiles on Unsplash

Tip #4: Planten

Wist je dat ook goed planten kwijt kunt in de slaapkamer? Het staat niet alleen mooi, maar planten dragen ook bij aan een goede nachtrust. Tegenwoordig is bijvoorbeeld de Strelitzia helemaal in of kies voor een mooie cactus!


Photo by Minh Pham on Unsplash

Tijd voor inspiratie!

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je praktisch aan de slag met het inrichten van jouw slaapkamer. Blijf vooral altijd inspiratie op doen. Bijvoorbeeld op social media, tijdschriften of via winkels/webshops. Zo kwam ik Decorette tegen. Een inspirerende winkel met veel mogelijkheden op het gebied van vloerkleden, raamdecoratie, vloeren, behang, verf, woonaccessoires, meubels en meer. Neem zeker eens een kijkje en maak een afspraak! 😉

Heel veel succes met het inrichten van jouw slaapkamer! 

 

 

 

 

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: de leukste hangstoelen!

Hangstoelen.. niet iedereen heeft ze in huis. Toch zie je ze steeds...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *