Lig je lekker? 

Inspiratie tijd: 3 minuten

Slapen… je hebt het nodig. Het heeft veel invloed op hoe de dag voor jou gaat worden. Ben je uitgerust? Of kun je je ogen eigenlijk helemaal niet openhouden? Wist je dat jouw matras, heel veel invloed heeft op jouw nachtrust? In deze blog geef ik je graag wat tips over het kiezen van een goed matras!

 

“Het beste matras”

Iedereen slaapt op een andere manier. “Het beste matras” is dan ook een fabeltje. Daarom zijn er ook zoveel verschillende soorten matrassen. Dit maakt het voor jou alleen juist moeilijker om een keuze te maken. Toch is er wel een “slecht” matras. Een matras waarbij je in een kuil ligt, is niet goed. Dit is namelijk slecht voor je spieren en gewrichten. Om voor jou nou “het beste matras” te vinden, zijn er verschillende factoren waar je naar kunt kijken. Zo vind ik de matrassen van Yousleep de beste! 

De lengte

Heb je al een bedframe? Die moet je natuurlijk even goed opmeten voor je een matras koopt. Heb je dat nog niet? Kijk dan voor een matras dat 20cm langer is dan jouw eigen lengte. Deze extra centimeters zijn erg belangrijk. Je ligt namelijk niet helemaal strak met je hoofd, tegen de kopkant van het bed! Bij Yousleep heb je zo ook veel verschillende maten voor 1 en 2 persoons bedden. Het past altijd! 

Is het matras ergonomisch? 

Een ergonomisch matras is erg belangrijk. Heb je vaak rug, nek, schouder of heuppijn? Een ergonomisch matras werkt hier goed voor! In het matras zitten dan namelijk verschillende zones met latex of traagschuim die ervoor zorgen dat jij een goede houding aanneemt. Wist je dat in de matrassen van Yousleep wel 7 ergonomische zones zitten en 8 comfort instellingen? Lekkerder liggen kan niet! 

Poh… wat warm!

Heb je het snel warm als je in bed ligt? Ook dat kan aan jouw matras liggen! Wanneer jouw matras niet goed ventileert, blijft de warmte hangen tussen het matras en jouw bedovertrek. Wanneer je het snel koud hebt is bijvoorbeeld een latex matras perfect voor jou! Dit ventileert minder goed en de warmte blijft hangen. 

Op hygiënisch gebied, is een goed ventilerend matras wel het beste. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je wel zo’n halve liter vocht, per nacht kan verliezen. Een gedeelte verdampt, maar de rest trekt in jouw matras. Op den duur kan dit leiden tot bacterie- en schimmelvorming. Dit is geen lekker gevoel voor jou, maar ook zeker niet goed voor het matras. 

 

Heb ik je wat wijzer kunnen maken over het kiezen van een goed matras? Ben je benieuwd naar mijn “beste matras”? Vergeet dan zeker niet een kijkje te nemen op Yousleep.nl!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Trends: zwart in je interieur

Iets wat je nu veel ziet en zorgt voor een strakke en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *