Een botanische slaapkamer

Inspiratie tijd: 2 minuten

De trend is je vast niet ontgaan: het botanisch interieur. Het is een interieur gebaseerd op planten, natuurlijke materialen en groentinten. Doordat de basis erg rustig is, kun je het zo bond maken als je zelf wilt. In dit artikel lees je hoe je de botanische sferen kunt doortrekken tot in de slaapkamer.

Houd de basis rustig

Wat erg belanrijk is in een botanische slaapkamer is dat de basis rustig moet zijn. Ga voor effen muren, het liefste wit. Vanuit dit punt kun je alle kanten op qua decoratie en komt het geheel minder snel druk over. Wil je toch graag kleur op de muur, kies dan voor één wand, in plaats van alle muren.

Ga voor natuurlijke materialen

Bij het groen en de planten van dit interieur is het mooi om veel natuurlijke materialen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld op boomstammen geinspireerde nachtkastjes en decoratie trappetjes van onbewerkt hout. Je kunt zo veel uitpakken als je wilt. Het is ook leuk om kastjes van natuur materialen groen te verven om de accentkleur door te voeren. Denk naast hout ook aan andere materialen. Riet is bijvoorbeeld naast dakbedekking natuurlijk voor veel meer dingen te gebruiken. Rieten stoeltjes met (nep)bond doen het altijd erg goed, maar het is ook leuk om riet op vaas te zetten samen met een paar katoentakken.

Kies luchtzuiverende planten

Wat natuurlijk niet kan ontbreken zijn planten. Ga voor meerdere planten verspreid door de ruimte, afwisselend klein en groot. Kijk hierbij m eteen naar of de plant een luchtzuiverende werking heeft. Dit is namelijk heel gezond in de slaapkamer. Planten die zich hier heel goed voor lenen zijn bijvoorbeeld de bananenplant en de bamboeplant.

Ga voor donkergroen textiel

Doordat je een lichte basis hebt is het heel mooi om in je textiel toch een donkerdere kleur door te voeren, zodat je een warm gevoel krijgt in je slaapkamer. Ga daarom voor donkergroen beddengoed, met eventueel lichtere kussens en donkergroene gordijnen. Het is over het algemeen belangrijk om voor donkere gordijnen te gaan, want te veel licht in je slaapkamer kan voor veel gezondheidskwaaltjes lijden. Zorg daarom dat je donkere gordijnen hebt en dat ze je ramen goed bedekken. Heb je een dakkapel, dek dan ook de zijkanten goed af. Bij schuine ramen werken rolgordijnen goed en deze zijn er ook nog eens in heel veel leuke (botanische) printjes.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Jouw dagelijkse mix van vitamines, mineralen, kruiden en eiwitten!

Ieder lichaam is uniek en daarom zijn supplementen heel persoonlijk. Het is...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *