De mooiste raamdecoratie voor de slaapkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

De slaapkamer: een plek waar je je terug kunt trekken en waar je tot rust komt. Belangrijk om hier dus fijne raamdecoratie te hebben. Vooral als je het even wat donkerder wil hebben of als je juist behoefte hebt aan daglicht. Maar wat is nou eigenlijk de mooiste raamdecoratie voor de slaapkamer? En wat zijn de huidige trends? Lees je mee?

Welke trends zijn er?

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe raamdecoratie voor de slaapkamer, ben ik eerst eens gaan kijken naar de drie voornaamste trends die ik tegen ben gekomen. 

#1: Rust en eenvoud 

Allereerst wil ik beginnen door de trend ‘rust en eenheid’ uit te lichten. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een natuurlijke tint, wit of grijs. Hiermee krijg je een rustige uitstraling en maak je ook veel gebruik van een natuurlijke lichtinval. Back to basics dus! 

#2: Kleur als eyecatcher

Is de rest van de slaapkamer vrij rustig? Ga dan voor een uitgesproken kleur voor de raamdecoratie. Mooie gordijnen bijvoorbeeld in een speelse kleur. Dit kan een hoop doen met de uitstraling! 

#3: Klassieke uitstraling

In de meeste interieurs komt de klassieke uitstraling goed tot z’n recht. Strakke vouwgordijnen, duo rolgordijnen of jaloezieën. De strakke vormen maken dat het mooi is afgewerkt en dat de kamer verder helemaal af is qua uitstraling. 

Waar hebben wij voor gekozen? 

Wij hebben gekozen voor de eerste trend: rust en eenvoud. We hebben een opvallende kleur in de slaapkamer, waardoor we het extra mooi vinden om te gaan voor een lichte kleur: wit. Erg blij zijn we met het resultaat. Doordat we rolgordijnen met zijgeleiding hebben zorgt het voor voldoende verduistering en dat is wel zo fijn voor in de slaapkamer. 

 rolgordijn op maat slaapkamer – INHUIS Plaza

 rolgordijn op maat slaapkamer – INHUIS Plaza

Toen wij gingen kijken bij INHUIS Plaza konden we gelijk alle mogelijkheden zien. Kleuren, materialen, alle soorten raamdecoratie… Wel zo fijn, want hierdoor kun je afwegingen maken. Gelukkig waren we het al snel eens en kozen we dus voor rolgordijnen met zijgeleiding. Wat ik ook erg fijn vond, is dat je bij INHUIS Plaza een meetafspraak kunt maken. Hiermee heb je extra zekerheid wat betreft de afmetingen! Je kunt hier gelijk een afspraak maken. 

 rolgordijn op maat slaapkamer – INHUIS Plaza

De styling

Ga jij ook voor neutrale raamdecoratie? Kijk dan eens goed naar de styling van de kamer. Ook in de slaapkamer kun je een hoop doen qua aankleding. Een mooie plant, spiegel of een leuke stoel. Een tof vloerkleed erbij en het is helemaal af! Kortom: de styling is ook belangrijk als het gaat om je ramen. Alles bij elkaar maakt dat je een sfeer neerzet en jouw stempel achterlaat op jouw huis. 😉 

Alle raamdecoratie van INHUIS Plaza

Wil je liever geen rolgordijnen of ga je voor een combinatie van rolgordijnen met gordijnen? Bij INHUIS Plaza kun je terecht voor verschillende soorten raamdecoratie. Heb je grote ramen en wil je liever verduisterende gordijnen in je slaapkamer? Dat kan! Je kunt kiezen voor verduisterende gordijnen, maar wat ook erg mooi is zijn lichte gordijnen. Hierdoor krijg je een romantische uitstraling. Ik hou ervan! Goed om te weten: bij INHUIS Plaza wordt alles op maat gemaakt. Zelfs voor het kleine raampje in onze slaapkamer is een rolgordijn gemaakt. Zo fijn! 

Wat vind je van onze rolgordijnen van INHUIS Plaza in de slaapkamer? Ik vind het prachtig! Liefs, Mariëlle. 

 rolgordijn op maat slaapkamer – INHUIS Plaza

 

  

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Verlichting in diverse stijlen

Het is soms best lastig om de perfecte lamp te vinden voor...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *