4 tips om het in je slaapkamer aangenamer te maken

Inspiratie tijd: 2 minuten

Iedereen wil goed kunnen slapen in zijn of haar eigen slaapkamer. Daarom geven wij in deze blog tips om ervoor te zorgen dat je goed kan slapen en vervolgens ook weer goed wakker wordt. Comfort is namelijk ontzettend belangrijk! 

Kies een matras wat bij je past

Het is superbelangrijk om op een matras te slapen wat voor jou goed voelt. Niks is vervelender dan wakker worden met rugpijn. Laat je daarom eerst goed adviseren voor je een matras koopt. Denk ook na of je een binnenveringmatras wilt, en wat voor een vering? Er zijn zo ongelofelijk veel soorten. Of kies je toch liever voor een matras met schuim? Denk natuurlijk ook aan de wensen van je partner. Hebben jullie dezelfde wensen? Je kunt er ook voor kiezen om beide een ander soort matras te kiezen. Om te voorkomen dat je dan in de gleuf slaapt kun je er een topper boven opleggen. Het matras kan dus aan al jou wensen voldoen. Of laat het precies op maat maken voor jouw bed.

 Zorg voor eenheid

In je slaapkamer wil je graag tot rust komen. Dan is het niet fijn als je heel veel felle kleuren om je heen hebt. Zorg er daarom bij het inrichten van je slaapkamer dat je gebruikmaakt van dezelfde kleurtinten. Dit geeft extra veel rust. Het is ook handig om te kiezen voor natuurlijke kleurtinten. Dit omdat je dan nog eens extra tot rust komt. Zorg ervoor dat je niet teveel kleine accessoires gebruikt in de slaapkamer. Dit maakt het weer een druk geheel. Ga daarom voor grote decoratiestukken in combinatie met een aantal kleine.

Denk aan goede verlichting

Goede verlichting in je slaapkamer is een echte must. Hou je van lezen in bed? Dan is een leeslamp of een nachtlamp ideaal. Wanneer je niet met fel licht wakker wilt worden kun je een dimmer plaatsen of kiezen voor schakelmateriaal op je lamp. Het is wel altijd handig om een lamp te hebben die de hele kamer verlicht. Zo kun je de kleren in je kast bijvoorbeeld beter zien.

Deel de ruimte praktisch in 

Verspil geen ruimte in je slaapkamer. Een bed en een kast nemen al genoeg ruimte in beslag. Besluit van tevoren dat je de ruimte gaat inrichten met datgene wat er absoluut in moet komen. Denk ook na over hoe groot de kast moet zijn. Een te grote kast is zonde van de ruimte. Deel ook het bed op een praktische manier in. Als je alleen slaapt plaats dan het bed tegen de muur aan. Wanneer je graag een televisie op je kamer wilt, maar je geen plek hebt voor een televisie kast, kun je ook de televisie aan de muur ophangen. 😉

Welke kleur heeft jullie slaapkamer? En hoe richten jullie de slaapkamer in? Wij zijn benieuwd! Liefs.

 

Dit is een gesponsord bericht. 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

#FridayMadness: 3 budget tips voor natuur in huis

We houden allemaal van de natuur en het is op dit moment...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *