Hoe kleed je de slaapkamer leuk aan?

Inspiratie tijd: 4 minuten

De slaapkamer is een plek die men vaak als laatst leuk gaat inrichten. Je denkt misschien “ik slaap er alleen maar…”, toch is het erg belangrijk om van je slaapkamer een gezellige plek te maken. Op deze manier krijg je een rustgevend gevoel en wordt je elke ochtend wakker in een fijne omgeving. In deze blog vertellen we je meer over hoe je de slaapkamer leuk kunt aankleden en laten we een leuke slaapkamer makeover zien!  

Waar moet je op letten?

Als het gaat om de slaapkamer is het belangrijk om uiteraard ook naar de praktische onderdelen te kijken. Je wilt gewoon om je bed heen kunnen lopen, je wilt dat je de kledingkast ergens kwijt kunt, enzovoorts. Ben je niet zo tevreden over de inrichting van je slaapkamer? Pak dan eens een leeg A4’tje en schets hoe jij jouw kamer anders kan indelen. Misschien kom je op deze manier tot een andere indeling, waardoor de ruimte veel beter benut wordt. 

Vervolgens is het tijd voor de aankleding. Misschien wel het leukste gedeelte. 😉 Zoals ik al vertelde hebben wij een slaapkamer makeover gedaan. Het belangrijkste hiervoor was om er een gezellige plek van te maken. Eigenlijk miste het er nog wat woonaccessoires, maar deze konden ook nergens worden neergezet. Een meubel was dus ook een must! Een muur was vrij leeg. Door te kijken naar datgene wat je mist kun je beter op zoek gaan naar de juiste meubels en woonaccessoires.  

Waar vind je de juiste meubels en woonaccessoires? 

Oké, je weet wat je wilt qua meubels en woonaccessoires, maar waar vind ik die dan? Ik ben gaan kijken naar een webshop waar je terecht kunt voor alles bij elkaar. Lekker handig! Zo kwam ik in aanraking met CASA. CASA bestaat al meer dan 40 jaar en bij hen vind je alles wat je nodig hebt om je huis gezellig te maken! 

Om jullie nog even een beeld te geven van de oude situatie, heb ik hieronder de before foto’s toegevoegd. Vooral de linker foto vonden we nog erg kaal! 

Tijd voor de makeover! 

Yes, tijd voor de makeover. Zoals ik al aangaf, zochten we een meubel waar we leuke woonaccessoires op neer konden zetten. Zo kwamen we al snel op het wandrek “LETO”. Het was super makkelijk in elkaar te zetten (altijd fijn ;-)) en het was precies zoals we hadden verwacht. We wilden genoeg loopruimte behouden en doordat de kast 33 cm diep is, was dit perfect. 

Je kunt er verschillende woonaccessoires op zetten: een plant, fotolijst, boeken… Het is maar net wat jij wilt. Ook hebben we een leuk opbergpotje gekozen, waar je bijvoorbeeld sieraden in kunt opbergen. Dit potje is van mangohout en heeft een prachtige uitstraling!

Op de foto’s heb je het misschien al kunnen zien, maar een andere aanwinst zijn deze twee prachtige manden van CASA. Je kunt er van alles in opbergen: kussens, dekentjes of andere spullen die je liever uit het zicht wilt hebben. 

 

Om er nog wat kleur aan toe te voegen hebben we gekozen voor een leuke wandklok. Dit is een soort groenachtige kleur en het staat ook erg mooi bij de schilderijen. Dit is de Plissee wandklok en is ook verkrijgbaar in het wit. 

Aan de andere kant van de slaapkamer hebben we ook nog een prachtige vaas: de Borneo vaas. Je kunt hier een mooie tak in zetten bijvoorbeeld. Wij hebben er een berenklauw ingezet. 

En wat vinden jullie van de makeover? Het is een stuk sfeervoller geworden, toch?! Ook nog een extra tip: leg een aantal extra kussens op bed en het staat gelijk een stuk gezelliger. 😉 Hopelijk hebben we jullie ook weer kunnen inspireren! Wil je meer inspiratie? Ga dan naar de website van CASA en ontdek het! 😉 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een opgeruimde start van het nieuwe jaar

Een nieuw jaar biedt altijd volop nieuwe kansen en mogelijkheden! Zo ook...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *