Welk dekbed past het best bij jou?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Slapen is iets wat we allemaal graag doen. Je besteed daarnaast erg veel tijd door in je bed. Of je nu ligt te Netflixen, een boek leest, televisie kijkt of aan het slapen bent. Een bed, dekbed, kussen en matras zijn daarom erg belangrijk. In deze blog wil ik het hebben over dekbedden. Ik merk namelijk dat ik het erg snel warm krijg in de zomer en koud in de winter. Ik ging opzoek naar een fijn dekbed voor de winter en de zomer. Lees je mee?

Donzen dekbed

De titel zegt het al. In mijn zoektocht naar een nieuwe deken kwam ik terecht bij een Donzen dekbedden specialist. Ik las veel positieve reacties en wilde het gelijk proberen. Ik heb de eerste nacht gelijk heerlijk geslapen. Een donzen dekbed is namelijk heel licht en voelt zacht aan. Maar het belangrijkste vond ik dat de deken die ik kocht warm was in de winter en verkoelend zou zijn in de zomer. Dit is dus echt een pluspunt aan dit dekbed. Het neemt makkelijk vocht op en heeft een hoge isolatiewaarde. Totaal geen spijt gehad van mijn aankoop!

Hoe verzorg je een donzen dekbed?

Als je een mooie aankoop doet wil je dit graag zo mooi mogelijk houden, toch? Daarom is het belangrijk dat je je donzen dekbed goed verzorgd. Schud bijvoorbeeld elke avond en ochtend even je dekbed en laat het regelmatig luchten. Dit kan je doen door het dekbed even buiten te hangen. Ga daarnaast nooit op een donzen dekbed zitten. De veren in de deken kunnen afbreken en dat is zonde. De veren zorgen namelijk voor het volume en het volume zorgt weer dat het goed isoleert.

Maak het helemaal af

Om het helemaal compleet te maken kun je ook kiezen voor een donzen kussen. De kussens zijn veerkrachtig en hebben dunne veertjes. Dit zorgt ervoor dat het heerlijk zacht aanvoelt. Kies een mooi dekbed overtrek erbij en je bent helemaal klaar!

Wil jij het ook heerlijk warm hebben in de winter en het koel hebben in de zomer? Kies dan voor een donzen dekbed en kussen! Liefs, Larissa.

Comments

comments

Tags from the story
More from Larissa Enderink

Landelijke wandhaken

Op zoek naar een leuke manier om keukenbenodigdheden, een leuk plantje, een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *