De perfecte raamdecoratie voor de slaapkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Toen wij in ons appartement kwamen wonen hebben we niet veel aandacht besteed aan onze slaapkamer. Het zag er prima uit, maar mooi was het nog niet echt. Misschien heb je al gelezen dat ik bezig ben met het veranderen van onze slaapkamer. Het is al helemaal geverfd (echt helemaal – zelfs het plafond ;-)) en dat brengt veel sfeer met zich mee. Toch miste ik nog wat belangrijks: mooie gordijnen die goed bij deze nieuwe kleuren pasten. Ik deel graag mijn inspiratie met je én natuurlijk het resultaat. 

Voor welke uitstraling ga jij?

Van onze slaapkamer wilde ik echt een soort hotelkamer maken: donkere kleuren, een gezellige sfeer, maar toch ook een rustige uitstraling. Een plek waar je echt tot rust komt. Mijn tip is dus echt om te kijken naar welke uitstraling je wilt creëren in de slaapkamer. Wanneer je dan gaat kijken voor raamdecoratie kies je sneller voor iets dat goed bij de gewenste uitstraling past. Het zou zonde zijn als je na een tijdje toch bent uitgekeken op de gordijnen (of andere raamdecoratie). 

Ook moet de raamdecoratie praktisch zijn. Dit geldt eigenlijk voor iedere ruimte in je huis. Voor de woonkamer wil je misschien vooral privacy, maar hoef je het niet echt donker te maken. In de slaapkamer wil je natuurlijk ook privacy, maar is het ook fijn als je het donker kunt maken. Kijk dus goed naar welke eisen jij hebt voor je raamdecoratie of schakel de hulp van Veneta.com in. Zo kom je altijd tot het gewenste resultaat. 

Onze raamdecoratie van Veneta.com

Zoals ik al vertelde wilde ik een gezellige sfeer creëren. In de slaapkamer vind ik het fijn als je er echt een knus plekje is. Al snel kwam ik op een donkere tint voor de gordijnen, namelijk een antraciet kleur. Bovendien is deze kleur tijdloos en heb je er zeker nog jaren plezier van. Zelfs al zou ik onze kamer ooit in een andere kleur willen bijvoorbeeld. 

De kleur van de gordijnen vind ik heel mooi staan bij de blauwe muren (en plafond) in onze slaapkamer. Echt een goede match! 

Gin vindt het ook erg mooi! 😉 

Zoals je wel merkt ben ik erg blij met onze nieuwe gordijnen in de slaapkamer. Wat ik ook fijn vind aan deze gordijnen is dat ze niet heel dik of zwaar zijn. Hierdoor oogt het ruimtelijker en kan het ook fijn doortochten als het bijvoorbeeld erg warm is. Veel mensen hoor ik altijd zeggen dat donkere gordijnen ervoor zorgen dat het extra warm wordt (of blijft) bij hoge temperaturen, maar ik kan je zeggen dat dit zeker niet het geval is. 

Raamdecoratie van Veneta.com

Wil je meer zien op het gebied van raamdecoratie? Of kom je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan eens ‘n kijkje bij Veneta.com. Hier hebben ze niet alleen gordijnen, maar ook houten jaloezieën, plisségordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen en meer. 

Wat voor een raamdecoratie heb jij in de slaapkamer? Ik ben benieuwd! Liefs. 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Een nieuwe manier om je raam te bedekken: Squid! [MET GIVE-AWAY!] [GESLOTEN]

Onlangs kwam ik Squid tegen en dit moest ik gewoon met jullie...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *