Op zoek naar een goed matras in Eindhoven? Dit moet je weten

Inspiratie tijd: 2 minuten

Slapen op een goed matras is enorm belangrijk. Overdag zijn wij druk bezig en daarom is het fijn om ‘s nachts goed uit te kunnen rusten. Zonder een goed matras wordt dit een stuk lastiger. Als je niet lekker in je bed kunt liggen dan wordt in slaap vallen moeilijker, kun ‘s nachts vaker wakker worden en word je sneller moe wakker of wakker met pijn. Het juiste matras vinden blijkt vaak lastiger te zijn dan gedacht. In deze tekst gaan wij het daarom hebben over hoe je de beste Matrassen in Eindhoven kunt vinden. Welk matras past het beste bij jou? 

 

Verschillende soorten matrassen

Er zijn verschillende soorten matrassen. De ene soort is goedkoper dan de ander en sommige soorten geven meer slaapcomfort dan sommige andere soorten. het soort matras dat het beste bij jou past is erg persoonlijk. Ieder mens is anders en daardoor is de voorkeur voor een matras ook anders per persoon. Polyether matrassen zijn de goedkoopste matrassen die er zijn. Echter, deze geven ook het minste comfort. Koudschuim matrassen geven meer comfort en ondersteuning. De comfort can traagschuim matrassen ligt vaak nog hoger. Dit zijn enkel een paar voorbeelden van alle soorten die er zijn. Door langs te gaan in een showroom kun je alle soorten een keer uitproberen.

 

Welk type matras kies jij?

Voordat je een nieuw matras aanschaft moet je even nadenken over het soort matras waar jij naar op zoek bent. Sommige mensen houden van een matras dat goed ventileert en dat koel is en andere mensen willen juist een lekker warm bed dat warmte vasthoudt. Kijk ook eens naar het soort matras dat je nu hebt. Vind je je huidige matras fijn en wil je voor een zelfde soort kijken? Of ga je juist een nieuw matras kopen, omdat deze niet bij jou past? In het laatste geval is het slim om te kijken naar de andere soorten matrassen die er zijn en om deze eens uit te proberen.

 

Jouw gewicht is van invloed op de beste matrassen soort

Naast de persoonlijke voorkeur zijn er ook andere factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van een nieuw matras. Bij het kiezen van een nieuw matras kun je kiezen uit verschillende stevigheid van het matras. Zo heb je soft, medium, hard en extra hard. Hoe meer jij weegt, hoe steviger je matras moet zijn. Dit is slechts enkel een vuistregel. Mensen met een lager lichaamsgewicht kunnen ook een voorkeur hebben voor een steviger matras. Dit verschilt per persoon.

 

 

Jouw slaaphouding is van invloed op jouw matras keuze

De meeste mensen slapen op hun zij of op hun rug. Slapen op je buik kan pijn veroorzaken in de nek of de onderrug. Als je eenmaal gewend bent om in een bepaalde positie te slapen, dan is het lastig om hier vanaf te komen. Als buikslaper kun je daarom het beste een hard matras nemen. Zo voorkom je dat je lichaam te veel inzakt en kun je de pijn in je nek of rug voorkomen. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Stoere lockerkasten van Rootsmann

De industriële en vintage stijl zien we steeds vaker! Bij de een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *