Je slaapkamer inrichten: waar moet je op letten?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Je slaapkamer is een belangrijke plek, omdat je daar veel van je tijd bent. Het is belangrijk dat je slaapkamer een fijne sfeer heeft. Dat kun je bijvoorbeeld creëren door lampjes op te hangen, leuke woonaccessoires, een mooi vloerkleed… Ik vind het altijd leuk om van de slaapkamer een gezellige plek te maken. Jij ook? Of vind je het soms nog best lastig? In deze blog geef ik je een aantal handige tips. 

#1 Meer sfeer

Je wilt meer sfeer in de slaapkamer? Ga dan eens deze checklist na:

  • Heb je verschillende kleuren met elkaar gecombineerd? Kies bijvoorbeeld voor dezelfde tinten en maak het tot een mooi geheel.
  • Hoeveel meubels heb je in je slaapkamer, naast je bed? Heb je een grote slaapkamer? Kies dan ook voor een aantal grote meubels, zoals een grote fauteuil, om ervoor te zorgen dat je niet te veel lege plekken hebt.
  • Heb je genoeg sfeerverlichting? Naast de functionele lamp die je waarschijnlijk aan het plafond hebt hangen, is het ook belangrijk om genoeg sfeerverlichting te hebben in de slaapkamer. Een leuk lampje op je nachtkastje of een leuke wandlamp.

#2 Comfort

Ook is het belangrijk dat je in de slaapkamer altijd genoeg comfort hebt. Op deze manier zorg je ervoor dat je écht kunt relaxen in de slaapkamer en tot rust komt. Kies voor een goed matras en een fijn kussen. Ik vind het zeker een aanrader om daar in te investeren. Je kunt bijvoorbeeld een matras kopen bij matrasaanhuis.nl. De collectie bestaat uit matrassen met vering. Dit zorgt dus voor een goede ondersteuning! Liever een matras op maat? Ook dat is mogelijk!

#3 Planten

Nu denk je misschien “planten?!”… Jazeker! Je hoeft echt niet de hele slaapkamer vol te stoppen met planten, maar kies bijvoorbeeld voor één of twee planten. Bovendien is dit ook nog eens goed voor de zuurstof in een kamer.

#4 Gezondheid: ventilatie

De ventilatie van slaapkamer is ook ontzettend belangrijk. Dit zorgt ervoor dat er een gezonde, frisse lucht is. Veel mensen denken dat het openen van een raam voldoende is, maar mechanische ventilatie is nog veel belangrijker. Dit zorgt er namelijk voor dat in je hele huis alles goed circuleert, het voorkomt nare luchtjes en schimmels.

#2 Natuurlijke materialen

Als je meer sfeer in je slaapkamer wilt, raad ik je aan om te kiezen voor natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen, zoals hout, wol, leer en linnen, zorgen voor sfeer en gezelligheid!

Hoe zorg je ervoor dat je meer sfeer in je slaapkamer krijgt? Ik ben benieuwd. Misschien heb jij nog tips voor ons, laat dan een reactie achter. 

 

Dit is een gesponsord bericht. 

 

 

 

Comments

comments

More from Larissa Enderink

Een comfortabele badkamer

Hi you! Wat leuk dat je weer een blog leest. In deze...
Read More

1 Comment

  • Comfort vind ik het belangrijkste element in een slaapkamer. Daarbij hoort natuurlijk een goed bed. We zijn aan het kijken naar een nieuw matras en willen de opties beter gaan verkennen. Daarnaast kunnen we ook nog wat inspiratie voor de inrichting gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *