De slaapkamer stylen

Inspiratie tijd: 3 minuten

De koude dagen breken aan… Daarom is het des te leuker om je interieur een nieuwe look te geven. Dit keer wilde ik mijn slaapkamer wat extra sfeer geven. Vinden jullie het ook steeds lastiger om je lekkere bed uit te gaan nu het kouder wordt? Eigenlijk is het extra gevaarlijk dat ik mijn slaapkamer een mini make-over heb gegeven, want nu wil ik er helemaal niet meer weg! 😉 Toch is het belangrijk, want de slaapkamer is een plek waar je jezelf helemaal kunt opladen.

Rust in de slaapkamer

Voor mij is het belangrijk dat ik in mijn slaapkamer echt helemaal tot rust kan komen. Na een lange dag gewerkt te hebben wil ik me helemaal kunnen opladen voor de volgende dag. Rust hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het ook saai wordt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je niet te veel kleine accessoires gebruikt. Om ook voor rust te zorgen kun je twee of drie kleuren kiezen, zodat het één geheel wordt.

Een herfstig dekbed!

Normaal heb ik altijd dekbedovertrekken in de standaard kleuren. Denk aan de kleuren wit, zwart en grijs. Toen ik dit dekbedovertrek van Beter Bed tegenkwam, werd ik gelijk enthousiast én was ik benieuwd hoe deze kleur zou staan in mijn slaapkamer. De kleur past ook perfect bij de herfst, vinden jullie niet? Doordat het een effen dekbedovertrek is, is het alsnog vrij basic en behoud je de rust in je slaapkamer.


Het gaat om een balans in je kleurgebruik. Kies bijvoorbeeld 2 of 3 kleuren
en laat deze in verschillende tinten en materialen terugkomen.


Het dekbed van Beter Bed heeft een echte vintage look; dit komt vooral door het verwassen en gekreukte effect. Dat is ook meteen de reden waarom ik mijn dekbed nooit strijk. Ik vind dat gekreukte linnen er echt super tof uit zien.

Zoals ik eerder al aangaf: je kunt rust creëren door enkele kleuren terug te laten komen. Laat dezelfde groene kleur bijvoorbeeld weer terugkomen in woonaccessoires. Ook kijk ik vaak naar de kleurtonen die goed bij elkaar passen. De grijze wand in combinatie met de oranje decoratie en het groen van de plantjes staat super. Het geeft kamer een warm, geborgen en herfstig gevoel! Bovendien blijft het een mooi, samenhangend geheel. Kortom: ik ben super blij met het resultaat.

Wil je toch liever een dekbedovertrek met een print? Dan vind ik dit dekbedovertrek met veren ook erg leuk!

Wat vinden jullie van de kleurencombinatie? En zou jij ook gaan voor een gekleurd dekbedovertrek? Liefs, Marit.


* Deze blog is geschreven door Marit. Check hier haar blog: https://maritandrea.com/interior/herfst-in-de-slaapkamer/.

* Volg Marit ook op Instagram.


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een handige plek voor je smartphone

Misschien ligt het aan mij, maar ik ben altijd op zoek naar...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *