Hoe dek je een mooie tafel?

Inspiratie tijd: 4 minuten

Bij een tafelkleed denk ik al snel aan een ouderwets kleed die vroeger bij opa en oma op tafel lag. Je gebruikt een tafelkleed vaak alleen maar als je gaat eten, zodat de tafel niet vies wordt of als er een speciale gelegenheid is waarvoor je de tafel mooi op gaat dekken. Maar het zal je verbazen hoe leuk een tafelkleed kan passen bij de inrichting van je huis en hoe veel sfeer het kan toevoegen aan je huis!

Nu we steeds dichterbij de winter komen, duurt het ook niet lang meer voordat de kerst alweer voor de deur staat. Wat ik een van de leukste dingen van het kerstdiner vind, is het opdekken van de tafel. Alles moet er goed uitzien en alles moet op elkaar afgestemd zijn. Met een tafelkleed creëer je vaak net iets meer sfeer op tafel.

Een tijdje geleden was ik op zoek naar tafelkleden. Ik was een beetje aan het rondneuzen op internet en toen kwam ik de website van Sfeerleven tegen. Daar hebben ze allerlei super leuke tafelkleden in verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld een mooi rond tafelkleed of juist een rechthoekig tafelkleed met een leuke print. Weet jij al waar je naar op zoek bent? Tijd voor inspiratie! 😉

Ronde tafelkleden

Je hebt een ronde tafel en je bent op zoek naar een rond tafelkleed… Dit kan nog eens een dingetje zijn. Vaak zijn er genoeg rechte tafelkleden te vinden, maar geen ronde tafelkleden. Als je er dan wel een keer eentje tegenkomt, is het vaak niet in jouw smaak. Kijk eens goed naar je tafel: van wat voor een materiaal is het gemaakt, welke kleur is jouw tafel, hoeveel stoelen heb je aan je tafel staan? Door naar deze punten te kijken kun je makkelijker kiezen voor het juiste tafelkleed. Een rond tafelkleed moet bijvoorbeeld niet te veel over de tafel ‘vallen’, als je grove stoelen hebt met armleuningen. Dan ligt het tafelkleed alleen maar in de weg.

Vierkant tafelkleed

Een vierkant tafelkleed is veel gebruikelijker en vaak makkelijker te vinden. Neem bijvoorbeeld een Clayre en Eef tafelkleed. Dit merk heeft veel verschillende tafelkleden. Ik vind het zelf leuk als een tafelkleed goed past bij de borden en het bestek. Heb je neutraal servies? Dan mag het tafelkleed best wel wat meer opvallen. Ook bij een rechthoekig tafelkleed geldt dat je moet kijken naar de omliggende punten die ik zojuist benoemde.

Brocante stijl… Iets voor jou?

Tafelkleden zijn vaak makkelijk te combineren, maar het is wel leuk als het matcht met jouw interieur! Ik was laatst inspiratie aan het opdoen voor in huis en toen kwam ik de brocante stijl tegen. Deze stijl doet me altijd een beetje denken aan een poppenhuisje. Het ziet er vaak uit als gezellig, romantisch, antiek en met heel veel houten meubels. Deze meubels zijn vaak wit zijn of zijn wit gemaakt. Bij een brocante inrichting vind ik de volgende tafelkleden erg mooi.

Handige tips voor het dekken van jouw tafel

Om ervoor te zorgen dat jouw tafel helemaal mooi is gedekt, heb ik een korte checklist voor je samengesteld.

  • Kijk naar het servies;
  • Laat de servetten matchen met je tafelkleed of met de gelegenheid;
  • Kijk of je het bestek de goede kant op hebt liggen ( werk bijvoorbeeld van groot naar klein);
  • Welke tafel attributen zet je op tafel? (bijvoorbeeld zout en peper)
  • Kleed de tafel leuk aan met decoratieve elementen

Bij Sfeerleven kun je ook goed terecht voor andere meubels of woonaccessoires. Neem gerust een kijkje op hun website!

Wat voor tafelkleed zou jij leuk vinden op jouw tafel? Liefs, Tessa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Sfeerleven. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Welke lampen passen bij jouw stijl?

De donkere wintermaanden komen er weer aan. Om ervoor te zorgen dat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *