Welke gordijnen passen bij jouw interieur?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Naast dat gordijnen verduisteren en zorgen voor privacy willen we natuurlijk ook dat het bij ons interieur past. Maar ieder wil wat anders en het aanbod is reuze. De een wil hele donkere gordijnen die zorgen voor veel sfeer en warmte en de ander wil zoveel mogelijk licht behouden. Het is dus nog best wel moeilijk om een keus te maken. Want waar moet je op letten als je gordijnen aanschaft? In dit blog ga ik je dat vertellen. Lees je mee? 

Soorten

Omdat je zoveel verschillende soorten raamdecoratie hebt is de keuze moeilijk. Wil je voor een stoere uitstraling of toch romantisch. De soort gordijnen die je kiest is erg bepalend voor de uitstraling van je interieur. Er zijn veel verschillende soorten. Je hebt overgordijnen die creëren veel warmte en gezelligheid want ze zijn erg verduisterend. Dan heb je nog in-between gordijnen als je meer licht in huis wil. 

Ruimte 

Het is belangrijk om goed te kijken naar je ruimte wanneer je gordijnen gaat aanschaffen. Want gordijnen kunnen een ruimte groter of kleiner laten lijken. Heb je een erg druk interieur met veel prints en is je ruimte niet heel groot? Houd het dan rustig door te kiezen voor effen gordijnen. Zo creëer je optisch meer ruimte in je interieur. Niet alleen is het belangrijk om te kiezen voor kleur maar ook de stof is bepalend voor je interieur. Een andere tip om meer ruimte te creëren in je huis is om te kiezen voor gordijnen die op de grond staan. Naast dat het er luxe uitziet lijkt je ruimte ook hoger en dus groter. 

Plissé gordijnen 

Met plissegordijnen kun je zelf het lichtinval in huis bepalen doordat je ze van boven naar beneden kan sluiten en andersom. Geschikt voor in de woonkamer maar ook in de slaapkamer. Je bepaalt zo zelf wanneer je privacy wil. Als je ze voor in de slaapkamer wil kies dan voor verduisterende plissé gordijnen.   

Licht of donker? 

Wil je je s avonds afsluiten en het zo donker mogelijk hebben in huis dan zijn overgordijnen iets voor jou. Ze houden super goed zonlicht tegen. Afhankelijk van de kleur die je kiest kan je zelf de uitstraling bepalen. Inbetweeners zijn dan het tegenovergestelde. die zijn super lichtdoorlatend. Perfect als je meer licht in huis wil. Omdat inbetweeners zo doorschijnend zijn worden ze vaak opgehangen in combinatie met jaloezieën of vouwgordijnen. 

Heb jij liever meer licht in huis of hou je toch meer van dat warme knusse sfeertje? Ik ben benieuwd. Laat het ons weten in de reacties! Liefs

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Wild plukgeluk

Kun jij ook wegdromen bij een mooie bos bloemen? Ik wel! Een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *