Trendwatching: plisse gordijnen

Inspiratie tijd: 2 minuten

Raamdecoratie mag niet ontbreken in een interieur. Er zijn veel keuzemogelijkheden en opties waar je voor gaat. Per huis is verschillend wat mooi tot z’n recht komt en bovendien is het natuurlijk ook een persoonlijke kwestie. In deze blog wil ik jullie meer vertellen over plissé gordijnen. Maar wat zijn plissé gordijnen precies? En waar moet je op letten? In deze blog lees je er meer over! 

Plisse gordijnen

Plisse gordijnen zijn gordijnen die zichzelf helemaal opvouwen als je het opent. Het is een van de meest gekozen raamdecoratie! Wat ik zo mooi vind is dat de stof een plooi heeft. Verder kun je ze vanaf bovenaf én van onderen sluiten (dit wordt een top down bottum up plissegordijn genoemd). Ik vind het vooral heel erg geschikt voor de woonkamer, omdat het een rustige uitstraling heeft. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor plisse gordijnen met een handvat of juist met koordbediening. Spreekt een rolgordijn je wat meer aan? Dan kun je ook kiezen voor een plisse gordijn in rolgordijnvariant. Kortom: er zijn veel verschillende varianten als het gaat om plisségordijnen.

Plisse gordijnen dakraam

Wist je dat je plisse gordijnen ook uitstekend kan gebruiken in dakramen? Ideaal! Op deze manier heb je ook een mooie raamdecoratie oplossing als het gaat om dakramen. Tip: kies voor dezelfde kleur als die je bij de andere ramen hebt. Op deze manier is het echt in één lijn en straalt het rust uit!

Wanneer kies je voor plisse gordijnen?

Maar wanneer kies je nou eigenlijk voor plisse gordijnen? Ik vind het erg mooi staan bij ramen waar direct zonlicht op staat. Op deze manier krijg je echt een sfeervolle uitstraling! Bovendien oogt het niet druk en rommelig, omdat je bijvoorbeeld geen gordijnen op de grond hebt hangen. Let wel op dat als de raamdecoratie verduisterend moet zijn, je kiest voor een verduisterend plisse gordijn! Bij de normale plisse gordijnen komt namelijk altijd wel wat licht naar binnen vallen.

Verschillende kleuren!

Maak het helemaal af door voor een kleur te kiezen die goed past bij jouw interieur! Je kunt ook kiezen om voor wat contrast te zorgen. Heb je een vrij donkere woonkamer? Kies dan een lichtere natuurtint. Op deze manier staat het extra mooi en vernieuwend. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde: in een lichte ruimte staat het mooi om juist te kiezen voor een donkere tint plissegordijn. Love it! 

Ik ben benieuwd of jij ook voor plisse gordijnen gaat! Ik weet in ieder geval zeker dat het er mooi uit komt te zien. Succes! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoe onderhoud je kunstgras?

Misschien heb je zelf ook wel kunstgras in je tuin of ben...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *