Tips voor dakraamdecoratie in je slaapkamer

Inspiratie tijd: 4 minuten

Een dakraam, het geeft veel licht. Maar dit wil je natuurlijk niet de hele dag door. Degene die een dakraam hebben herkennen het probleem wel. Je wilt iets hebben waardoor er niet de hele dag licht door het raam komt, bijvoorbeeld als je wilt slapen. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen, maar waar moet je nou op letten? Dat laat ik je hieronder zien! Kijk je mee?!

Een tijdje terug was ik alles aan het afstruinen naar decoratie voor mijn dakraam. Ik heb op verschillende websites gekeken, maar uiteindelijk kwam ik uit bij dakraam-gordijn.nl Je kunt bij hen erg goed terecht voor decoratie voor je dakraam. Er is voor iedereen wat wils: leuke printjes, maar ook neutrale decoratie.

Waar let je nou op bij het kopen van decoratie voor je dakraam?

 • Hoeveel moet het verduisteren? Moet hij je kamer juist volledig verduisteren of wil je gewoon minder lichtinval?
 • Kun je er gemakkelijk bij? Of zit het dakraam hoog zodat je er niet zo gemakkelijk bij kunt?
 • Voor welke soort kamer is het bedoeld? Wil je ze in je slaapkamer of juist in je werkkamer?
 • Verduisterende, rolgordijnen, isolerende uitvoering of jaloezieën? Wat past het beste bij jouw dakraam en ruimte?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van de goede dakraamdecoratie! Hieronder laat ik je een aantal voorbeelden zien en vertel ik meer over de soorten dakraamdecoratie.
    

Assortiment

Dakraam-gordijn.nl heeft twee merken waaruit je kunt kiezen voor je dakraam: Velux (het merk wat bij een bepaald dakraam hoort) of Itzala gordijnen (deze gordijnen zijn een voordelige uitvoering die passen bij VELUX, FAKRO, RoofLITE, Dakstra, Keylite en Dakea dakramen). Je kunt bij beide kiezen uit verschillende mogelijkheden:

VELUX:

 • (Verduisterende) Rolgordijnen;
 • Zonwering;
 • Jaloezieën;
 • Disney en VELUX droomcollectie;
 • Plissé gordijnen;
 • Insectenhorren.

Itzala:

 • (Verduisterende) Rolgordijnen;
 • Zonwering;
 • Jaloezieën.

Slaapkamer

Ga je de decoratie gebruiken in je slaapkamer? Ga dan voor verduisterende rolgordijnen. Deze zorgen ervoor dat je 24 uur per dag je kamer volledig kunt verduisteren. Dit is ideaal met kleine kinderen die overdag een middagdutje doen of voor jezelf als je in de middag zelf slaapt, na bijvoorbeeld een nachtdienst.

Of kies voor verduisterende plisségordijnen. Het leuke aan deze gordijnen is dat je ze met een speels effect ook in het midden kunt hangen of alleen aan de onderkant.

Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en printjes. Ben je op zoek naar een leuke kinderprint, dan kun je kiezen uit 12 verschillende Disney prints. Maar mocht je het nou gebruiken voor bijvoorbeeld je eigen slaapkamer of een tienerkamer waar je het tijdloos wilt houden? Kies dan voor een effen kleur. Er zijn 20 kleuren beschikbaar. Er zit dus voor ieder wat wils tussen.

Overige ruimtes

Heb je een ruimte waar het niet zo zeer nodig is om volledige verduistering te hebben, dan kun je kiezen voor rolgordijnen, shutters of jaloezieën. Hierbij kun je zelf het lichtinval regelen. Je kunt dit bijvoorbeeld kiezen voor in een kantoorruimte of in een hobbykamer.

Verschillende bedieningen

De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende bedieningsmogelijkheden, zoals een regel bank of haakjes, een elektrische afstandsbediening of eentje die op zonne-energie is aangedreven.

Heb jij hoge dakramen die je niet gemakkelijk kunt verstellen? Kies dan voor een elektrische bediening. Kun je er gemakkelijk bij, dan zou ik gaan voor een handmatige bediening, zoals een regel balk of haakjes.

Ben je nieuwsgierig naar de rest van de dakraamdecoratie? Neem dan een kijkje op de website van dakraam-gordijn.nl door hier te klikken.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met dakraam-gordijnen.nl. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Velvet crush

Hi Furnlovers. Het is een tijdje geleden dat jullie iets van mij...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *