Raamdecoratie voor jou!

Inspiratie tijd: 4 minuten

Vind jij het ook altijd zo vervelend, dat als mensen langs jouw huis lopen gelijk naar binnen kunnen kijken? Wat doe je hier nu tegen? Heel simpel! Je hangt gordijnen op! Maar welke gordijnen passen goed bij jou en jouw interieur? Hier help ik je graag bij! In deze blog geef ik je graag wat tips over de leukste raamdecoratie. Let’s begin!

Jaloezieën

Houd je erg van privacy, maar wil je het wel graag modern houden? Kies dan voor jaloezieën! Jaloezieën geven namelijk een erg moderne en frisse uitstraling. Wanneer je gaat kijken voor jaloezieën kun je letten op verschillende punten. Deze punten bestaan uit bijvoorbeeld materiaal, kleur en de breedte van lamellen. 

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn vaak in drie verschillende soorten te verkrijgen, namelijk lindehout, abachi en bamboe. Lindehout is een zachte houtsoort die zowat geen nerven heeft. Het is ook een verkoelende houtsoort. Wanneer de zon op jouw raam staat, houden deze jaloezieën de warmte buiten! 

Bamboe jaloezieën vallen steeds meer in de smaak bij mensen. Ze zijn vaak lichtbruin van kleur en laten nog veel licht binnen. Ondanks dat ze zoveel licht binnen laten zorgen ze wel voor privacy. De lamellen van de bamboe jaloezieën zijn dunner als de ander houten jaloezieën. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling! 

Abachi hout is Afrikaans loofhout dat zowat geen gewicht heeft. Het is net als lindehout verkoelend. Het opvallende aan abachi hout is dat het ook erg goed vocht op kan nemen. Zo zie je dit hout vaak terug in sauna’s. Deze jaloezieën zijn door de vochtopnemende werking ook ideaal voor op de badkamer! Weet je niet hoe je dit kan stylen in jouw badkamer? Neem hier dan snel een kijkje voor wat tips!

Gordijnen

Gordijnen zijn naast hun functie ook leuke decoratie in jouw huis. Ze hoeven ook niet altijd per sé een functie te hebben. Misschien heb jij wel rolgordijnen voor jouw ramen, maar vind je de muur erlangs toch maar leeg. Gordijnen zijn dan een leuke toevoeging! Wanneer je gordijnen gaat ophangen die je wel écht gaat gebruiken, moet je naar verschillende punten kijken.

#1 Kleur

De kleur voor jouw gordijnen is erg belangrijk. Ten eerste moet je natuurlijk kijken naar jouw eigen interieur. Welke kleur past daar bij? Kleuren als grijs, beige, bruin en zwart zijn de meest verkochte kleuren gordijnen. Dit komt omdat deze tinten bij vele soorten interieurs passen. Om te zorgen dat de gordijnen matchen met de rest kun je bijvoorbeeld dezelfde tint kussens, of plaids terug laten komen in jouw huis.Kijk eens op de Maisons du monde site en mix en match! 

Naast dat de kleur bij jouw interieur moet passen, heeft de kleur ook te maken met het lichtinval. Lichte kleuren laten veel licht door. Wil je dus gordijnen op jouw slaapkamer en ben je erg gevoelig voor het licht in de ochtend? Kies dan een donkere tint voor jouw gordijnen. Donkerbruin of zwart zorgt ervoor dat jij lekker kan uitslapen in de ochtend! 

#2 Het type gordijn

Voor het type gordijn geldt eigenlijk hetzelfde als bij de kleur. Het type moet natuurlijk matchen met jouw interieur, maar heeft ook invloed op het lichtinval. Kies je voor half-transparante gordijnen? Deze gordijnen zijn erg dun en flexibel. Je kunt zowat door deze gordijnen heen kijken en zorgt ervoor dat er veel licht binnenkomt. Ook kun je voor verduisterende gordijnen kiezen. Bij deze gordijnen maakt het niets uit welke kleur je kiest. Het licht komt er toch niet doorheen!  

#3 Lengte

De lengte bij gordijnen is erg belangrijk. Natuurlijk moet je kijken naar de lengte van het raam, maar je moet ook kijken naar de rest. Zit er bijvoorbeeld een verwarming onder jouw raam? Maak je dan de keuze om het gordijn tot de grond te laten komen? Of laat je het gordijn tot de verwarming komen? Het is volledig aan jou! Kijk wat past in jouw huis! 

Heb je al wat inspiratie gekregen? Geef jezelf wat meer privacy en voeg iets toe aan jouw interieur! Ga aan de slag!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Kerst 2016: Zwart, wit, hout en goud

Het is nog een beetje vroeg, maar ik dacht: laat ik alvast...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *