Raamdecoratie in een kinderkamer

Inspiratie tijd: 4 minuten

De babykamer is nu helemaal af; zo fijn! We misten nog iets heel belangrijks voor in de kinderkamer, namelijk de raamdecoratie. Raamdecoratie zorgt ervoor dat je het lekker donker kan maken wanneer de kleine gaat slapen, maar houdt daarnaast ook de warmte in de kamer tijdens koude winterdagen. Zeker een must dus! In deze blog vertel ik jullie meer over welke raamdecoratie wij hebben gekozen en waarom.

Raamdecoratie kiezen

Het is niet altijd gemakkelijk om raamdecoratie te kiezen. We wisten nog niet precies wat we wilden, vandaar dat wij eerst hebben gekeken naar wat we wél zeker wisten. We wilden graag verduisterende raamdecoratie, zodat je het echt goed donker kunt maken. In de zomer is het bijvoorbeeld langer licht buiten en dan is het wel prettig als je het rond bedtijd voor de kleine donker kunt maken in de kamer. Daarnaast heeft dikkere raamdecoratie ook een isolerende werking. Dat is weer handig voor de koudere dagen! 😉

Het is natuurlijk per ruimte in huis verschillend welke raamdecoratie je kiest. Zoals ik net vertelde is het voor de slaapkamer belangrijk dat het verduisterend is. Dat zorgt immers ook voor een fijnere nachtrust! Wil je meer weten over andere ruimtes in huis en de beste keuze in raamdecoratie? Neem dan eens hier een kijkje: advies per ruimte.

Onze keuze

Wij hebben gekozen voor een verduisterend rolgordijn én verduisterende gordijnen. Het rolgordijn heeft de kleur ‘verkeerswit’ en is dus echt ‘wit-wit’. In eerste instantie wilde ik gaan voor ‘zuiverwit’, maar ik had voor de zekerheid wat gratis staaltjes aangevraagd bij Raamdecoratie.com. Toen kreeg ik meerdere staaltjes wit binnen en heb ik toch gekozen voor ‘verkeerswit’. Zeker een aanrader om staaltjes aan te vragen dus! lk wilde namelijk het liefst écht wit en geen gebroken wit. Dus in het echt kan het heel anders zijn dan je in eerste instantie denkt.

Voor de gordijnen hebben we gekozen voor ‘signaalgrijs’ en voor de zekerheid heb ik ook daar een staaltje van aangevraagd. Deze kleur was echt perfect en staat super mooi ook bij het behang en de kast, omdat het grijs weer terugkomt in de gordijnen. Gin vindt het ook heel erg mooi! 😉

 

Meer sfeer in een kamer!

Naast dat raamdecoratie functioneel is, maakt het een kamer ook een stuk gezelliger. Het brengt veel sfeer en het maakt de styling in een ruimte écht af.

Doordat er nu meerdere materialen te zien zijn in de babykamer ontstaat er ook meer contrast. Ik vind het persoonlijk wel erg fijn dat we voor neutrale kleuren hebben gekozen, want als we een keer besluiten iets te veranderen in de kamer, dan past de raamdecoratie er in ieder geval nog wel bij!

 

Over Raamdecoratie.com

Wij hebben de gordijnen en het rolgordijn besteld bij Raamdecoratie.com. Zeker een aanrader om daar eens ‘n kijkje te nemen. Ze hebben niet alleen een groot assortiment, maar hanteren ook scherpe prijzen én hebben een groot assortiment. Naast rolgordijnen en gordijnen kun je er ook terecht voor jaloezieën, duo rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen, lamellen en de vtwonen collectie. Bovendien is Raamdecoratie.com ook altijd aan het kijken naar de laatste trends. Zo hebben ze ook velours voor bijvoorbeeld vouwgordijnen; hoe gaaf!

Wat vinden jullie van de raamdecoratie in de babykamer? Gaaf, toch?! Ik ben benieuwd. Let me know! Liefs, Mariëlle.

* Dit product is gesponsord door Raamdecoratie.com.

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: Accessoires voor de herfst

De koude herfstdagen staan weer voor de deur. Iedereen gaat weer meer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *