Raamdecoratie bestellen: the do’s and don’ts

Inspiratie tijd: 4 minuten

Nu we allemaal meer thuis zijn, zien we een grote verschuiving als het gaat om het inrichten van ons interieur. Voorheen gingen mensen vooral veranderen zodra meubels aan vervanging toe waren. Of wanneer de gordijnen écht niet meer konden. Maar als je meer thuis zit, ga je toch wat kritischer kijken naar je huis. Voel ik me hier wel helemaal happy? Wat wil ik veranderen? Eén ding vind ik een erg belangrijk onderdeel van je huis: Raamdecoratie. Waarom? Dat vertel ik je in deze blog! 

De verbindende factor

Bij het inrichten van een huis kijk je allereerst naar de basis. Denk aan de kleur op de muren, bepaalde materialen, grote meubels én de raamdecoratie. De raamdecoratie zie ik ook wel eens als de verbindende factor. Het moet een mooi geheel zijn en je kunt kleuren terug laten komen in de raamdecoratie. 

Welke raamdecoratie?

Waar je precies op moet letten bij raamdecoratie is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het type huis en de interieurstijl. Maar ook de functie telt mee! Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding voor de slaapkamer? Dan is privacy en verduistering erg belangrijk. In de woonkamer wil je het juist wat lichter houden. Zeker wanneer je een wat kleinere woonkamer hebt, zorgt lichte raamdecoratie voor voldoende openheid. Bovendien komt het materiaal van de stof mooi uit als deze lichtdoorlatend is. Kies bijvoorbeeld voor (vouw)gordijnen van inbetween stof. Inbetweens bieden meer privacy dan vitrage, maar laten nog wel lekker veel daglicht door.

Trending

Tegenwoordig is er naast gordijnen nog veel meer mogelijk op het gebied van raamdecoratie. Op het moment zijn plisségordijnen en houten jaloezieën erg populair. Logisch, want beide hebben een mooie, strakke uitstraling. Tip: Kies voor badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes voor PVC jaloezieën. Deze hebben wél de look van hout, maar niet de kwetsbaarheid. PVC is namelijk goed bestand tegen water en vuil. Ideaal! 😉 

Knopen doorhakken

Kortom: je hebt veel verschillende keuzes en mogelijkheden als het gaat om raamdecoratie. Het is belangrijk om naar het grotere geheel te kijken. Past het bij jouw huidige meubels? Wil je een statement maken of moet het meer blenden met de rest? Verder heb ik nog een belangrijke tip: Vergelijk én vraag advies aan een professional. Zo weet je dat je altijd goed zit en kan je even over je ideeën sparren. 

Styling Bregje Nix

Eenvoudig raamdecoratie bestellen?

Ben je klaar om jouw raamdecoratie te bestellen? Dan wil ik je graag Solano Wonen tippen! Ik ben enorm onder de indruk van hun grote assortiment en scherpe prijzen. Bij deze webshop profiteer je standaard van lage prijzen, zonder in te leveren op de kwaliteit. Hoe dit kan? Solano Wonen koopt grootschalig in en maakt goede deals met fabrikanten. Kortom: een goede keuze! 😉 Je kunt bij ze terecht voor allerlei verschillende merken, waaronder ook Luxaflex en Verano. Altijd 100% op maat gemaakt!

En, dat bestellen? Dat doe je eenvoudig via hun website. Ze hebben duidelijke meetinstructies, zodat je zeker weet dat je alles goed opmeet. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ze ook nog altijd even bellen of mailen. Liever niet zelf aan de slag met het opmeten? Maak dan een meetafspraak (tegen betaling). 

ACTIE: 2e vouwgordijn halve prijs!

Extra tip: in de maanden november, december en januari heeft Solano Wonen een actie met vouwgordijnen. Elk tweede vouwgordijn van het merk A House of Happiness krijg je voor de halve prijs!

Keuzestress? Vraag gratis kleurstalen aan

Vind je het lastig om te komen tot een keuze? Vraag dan de gratis kleurstalen aan. Het wordt meestal  dezelfde dag nog verzonden, zodat je snel een keuze maken.

Hopelijk heb je wat aan deze praktische tips, handige informatie en mooie inspiratie! Heel veel succes met het uitkiezen van jouw raamdecoratie!

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Van stoffig spinnenhok tot heerlijk licht tuinhuis

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar mijn nieuwste blog. Ik vertel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *