Het laatste dat ik nog miste in mijn huis…

Inspiratie tijd: 3 minuten

Misschien vraag je jezelf nu af… wat miste je dan precies? Iets dat heel belangrijk is: raamdecoratie! We hadden nog helemaal niets en ik moet zeggen… dat is erg kaal. Bijna alles is bij ons wit (op twee muren na) en dan oogt het al snel kil. Ik vertel je graag meer over mijn keuze voor raamdecoratie!

Raamdecoratie kiezen

Het was nog niet zo gemakkelijk om raamdecoratie te kiezen. Vooral omdat ik het natuurlijk ook moest overleggen met mijn vriend. 😉 We waren het er in ieder geval over eens dat we houten jaloezieën wilden. Maar toen moesten we nog de kleur kiezen. Ik wilde wit en hij wilde zwart. Erg uiteenlopend dus! Bij Hewo Raamdecoratie hadden we verschillende staaltjes besteld en toen bedachten we uiteindelijk dat grijs misschien wel mooi zou zijn! Een goede tussenweg, toch?! Het is trouwens echt een aanrader om staaltjes te bestellen, omdat kleuren in het echt toch heel anders zijn dan op de foto.

Onze raamdecoratie

Zoals ik net vertelde hebben we gekozen voor houten jaloezieën. De kleur die we hebben heet Limestone Grijs (5056). Doordat wij kiepramen hebben, moesten de jaloezieën op de dag worden bevestigd. Voor wie dit niet weet: op de dag betekent dat de raamdecoratie boven het kozijn wordt gehangen. Ik was erg bang dat ik iets verkeerd zou meten, maar ik vond hier een fijne beschrijving! Zeker een tip om dat even te bekijken. Het heeft mij namelijk geholpen.

 

Hoe bepaal je de kleur?

Ik kan me voorstellen dat meer mensen het moeilijk vinden om de kleur te bepalen voor houten jaloezieën. Het moet namelijk wel bij je interieur en je huis passen! Ik heb een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Welke uitstraling wil je hebben? Kijk hier goed naar: wil je het strak hebben of mag het juist wel robuust zijn? Je kunt bijvoorbeeld ook echt voor een houten kleur gaan.
  • Wat voor een jaloezieën wil je? Houten jaloezieën of aluminium jaloezieën? Ook dit is bepalend voor de sfeer.
  • Wil je met of zonder ladderband? Als je het ruimtelijker wilt laten ogen, zou ik aanraden om niet voor een ladderband te kiezen. Op deze manier ogen de ramen groter.
  • Ga voor iets dat tijdloos is. Dit vind ik een belangrijke tip. Ik vind het namelijk zo zonde als je kiest voor raamdecoratie waar je snel op uit bent gekeken.

 

De grijze kleur van de houten jaloezieën past perfect in ons interieur. Het zorgt voor meer sfeer, maar het blijft wel rustig! Daarnaast weet ik zeker dat ik hier nog lang niet op ben uitgekeken!

Raamdecoratie kiezen? Ik zou je in ieder geval willen meegeven: weeg alle verschillende mogelijkheden op elkaar af en maak zo een keuze. Misschien kom je uiteindelijk wel tot de conclusie dat duo rolgordijnen veel beter in jouw huis passen.

Wat vind jij van onze nieuwe raamdecoratie? Ik ben er super blij mee! Liefs, Mariëlle.

De raamdecoratie is gesponsord door Hewo Raamdecoratie. Alles is geschreven naar mijn eerlijk en persoonlijke mening.

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Alles voor je keuken!

De keuken is een centrale plek in huis. Je maakt er dagelijks...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *