De voordelen van elektrische rolgordijnen

Inspiratie tijd: 4 minuten

Fijne raamdecoratie is heel belangrijk in huis. Het zorgt voor privacy, houdt licht buiten en staat ook nog eens mooi in jouw interieur. Extra leuk dus om te kiezen voor een prachtige kleur en een materiaal die helemaal aansluit op jouw wensen. Nu ben ik fan geworden van niet zomaar rolgordijnen, nee… electrische rolgordijnen! Ik vertel je er graag meer over. Let’s start!

Alle voordelen

De basic rolgordijnen zijn allang niet meer van nu ;-). Steeds vaker kiezen we voor gemak in huis en dat is niet zo gek. Want na een lange dag werken vind ik het zelf erg prettig om niet veel meer te hoeven doen… herkenbaar? Een beetje luxe mag daarom zeker niet ontbreken in huis. Ik ben daarom helemaal weg van de handige én mooie elektrische rolgordijnen van Poweredblinds. Ik deel graag alle voordelen ervan.

#1. Juiste balans

Allereerst is het fijn dat je het niet te donker en niet te licht hebt met de elektrische rolgordijnen. De rolgordijnen kun je precies zo afstellen dat je met licht en schaduw de juiste balans kunt creëren. Op die manier kun je zelf de sfeer in jouw woonkamer bepalen. Kies daarom wat jij het fijnste vindt. 

#2. Wooncomfort

Zoals ik net al zei is het dus ook erg prettig om voor wat luxe in huis te kiezen. Op deze manier hoef je niet op te staan om de gordijnen aan te passen. Je kunt dus vanaf de bank, bed of tafel met één druk op de knop van de afstandsbediening, schakelaar of jouw smartphone of stem jouw gordijnen bedienen. Daarnaast is het ook mogelijk om een simpel spraakbericht via Google Home/Google Assistent of Amazon Alexa in te spreken. En eerlijk is eerlijk, jouw televisie bedien je ook met een afstandbediening, toch? Ideaal!

#3. Levensduur

Een ander groot voordeel is dat de elektrische gordijnen erg lang meegaan. Omdat je er natuurlijk niet steeds aanzit, maar alles automatisch gaat zal het ook minder snel stuk gaan. Ook komen er minder snel vlekken op en rekt de stof niet snel uit. En daarnaast heb ik altijd erg last van die irritante touwtjes aan de gordijnen die niet altijd meewerken. Hier heb je nu geen last meer van. Ideaal! 

#4. Verschillende speciale stoffen

Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde smaak. Iedereen heeft weer andere behoeften en een eigen stijl in huis. De gordijnstoffen zijn daarom ook van verschillende speciale stoffen gemaakt in diverse kleuren, zodat er voor ieder wat wils is. Zij hebben bijvoorbeeld de Up There. Dat is een verduisterende stof met zilverkleurige coating aan de achterkant dat licht en warmte reflecteert! Het draagt niet alleen bij aan een fijn binnenklimaat, maar je bespaart ook nog eens energie. Win-win! Daarnaast kun je de binnenkant natuurlijk perfect afstemmen op jouw interieur.

#5. Slimme smartphone app 

Naast de standaard afstandsbedieningen, draadloze (muur)schakelaars en scenario players kun je jouw raamdecoratie ook bedienen met een Somfy TaHoma (switch). Dit kan vanaf elke locatie! Op die manier kom je nooit thuis in een te warm huis en bescherm je jouw woning ook nog eens tegen inbrekers. Stel eenvoudig je timer in, zodat je in de avond niet meer na hoeft te denken over het openen/sluiten van je raamdecoratie. 

#6. Voice control

Naast de slimme functies via de mobiele app kun je de elektrische raamdecoratie ook eenvoudig met je stem bedienen. Een simpele spraakopdracht via Google Home (of elke apparaat met Google Assistent) of Amazon Alexa is voldoende.

#7. Draadloze temperatuursensor

Met de draadloze Thermosunis temperatuursensor kun je extra comfort in huis halen en daarnaast ook energie besparen! Deze zon- en temperatuursensor kan namelijk meten hoeveel zonlicht er binnen valt en stuurt automatisch de raamdecoratie omhoog of omlaag om zo veel mogelijk energie te kunnen besparen. 

Verschillende soorten

Nu je een aantal voordelen hebt gehoord kan ik mij voorstellen dat je ook benieuwd bent naar alle verschillende soorten Poweredblinds raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan normale rolgordijnen, duo rolgordijnen, houten jaloezieën, maar ook honingraat gordijnen of een elektrische gordijnrails. Wat vinden jullie het mooiste staan in jullie interieur? Kijk hierbij goed naar welke materialen jij op dit moment in huis hebt en zorg dat dit hier goed bij past. Ook moet je goed nadenken over de toepassing per ruimte. Wat vinden jullie van deze mooie raamdecoratie? Echt een sfeervol geheel door de kleuren en materialen. Het is daarnaast ook makkelijk te combineren met verschillende soorten kleuren in huis, omdat dit al zorgt voor een rustige basis. Extra leuk: met de code ‘Furnlovers10’ krijg je 10% korting op alle orders bij poweredblinds.nl en poweredblinds.be. Alleen de lopende actie is uitgesloten.

Tip: zorg voor voldoende contrast als je kijkt naar de rest van je interieur. Heb je lichte rolgordijnen? Zet er dan een mooie, grote plant bij. De groene kleur springt er dan echt uit!

Gordijnrails

Bij een gordijn hoort natuurlijk ook een goede rails. De elektrische gordijnrails is perfect voor moeilijk bereikbare of zware gordijnen. Op die manier kun je deze altijd automatisch openen en sluiten. Ideaal ook voor wanneer je niet thuis bent, maar alsnog de gordijnen open of dicht wil doen. 

Ik ben zelf helemaal gek op de prachtige houten jaloezieën. Deze stralen luxe uit en hiermee kun je echt een warme sfeer neerzetten in huis. Nieuwsgierig naar meer? Neem dan eens een kijkje op de website van Poweredblinds. Succes!

 

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

DIY schuifdeur in jouw huis? Intersteel!

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een mooie schuifdeur in hun huis....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *