De voordelen van een rolgordijn

Inspiratie tijd: 3 minuten

Als het gaat om raamdecoratie zijn er verschillende keuzes die je kunt maken. Een van de populairste raamdecoratie is toch wel het rolgordijn. Maar waarom eigenlijk? In deze blog vertel ik je er meer over en geef ik je handige tips. Wij hebben voor de babykamer namelijk ook weer gekozen voor een rolgordijn! Lees je mee?

Het belangrijkste voordeel van raamdecoratie is dat je zelf het lichtinval kan bepalen. Een rolgordijn is daarin heel erg makkelijk, omdat je het gemakkelijk kunt aanpassen. Wil je het helemaal donker maken? Met raamdecoratie kun je het volledig naar jouw voorkeur aanpassen. Ideaal! Behalve dat een rolgordijn dus makkelijk te bedienen is, zijn er nog meer  voordelen. Ik vertel je meer over rolgordijnen.

Veel mogelijkheden

Als het gaat om rolgordijnen kun je voor veel opties kiezen: denk aan kleuren, maar ook de afmetingen. Wil je een verduisterend rolgordijn? Ook dat is mogelijk. Ga dan voor een verduisterende stof. Verder zijn er ook veel mogelijkheden wat betreft de afwerking, bediening, prints en meer. Een klein raam? Geen probleem! Het is allemaal mogelijk. Wel is belangrijk dat je goed kijkt naar de kwaliteit van een rolgordijn. Laat het maken door een expert

Isolatie

Dat een rolgordijn helpt tegen het schijnen van de felle zon, weten we allemaal. Maar wist je dat het ook een isolerende werking heeft? Wanneer het warm weer is en de zon veel schijnt, kun je het beste het rolgordijn naar beneden houden. En, in de winter doe je dat juist andersom. Houdt het rolgordijn omhoog en krijg extra warmte in je huis! Heerlijk. 😉 Voor de babykamer vind ik het echt de beste keuze. Het staat rustig, past bij de rest van de kamer én heeft vele voordelen – zoals je zojuist hebt gelezen!

 

Privacy

Een rolgordijn zorgt ook voor meer privacy. Niets is vervelender dan het gevoel dat iedereen zo naar binnen kan kijken. Verder werkt het ook preventief tegen inbraak. Naast dat het bijdraagt aan meer privacy, zorgt het er ook voor dat men niet of minder kan zien welke spullen jij allemaal in je huis hebt staan. 

Welk rolgordijn kies jij?

Tijd om het juiste rolgordijn te kiezen! Wij hebben op onze hele bovenverdieping dezelfde rolgordijnen: verduisterend, een witte kleur en met zijgeleiding. Het heeft een rustige uitstraling en de afwerking vind ik prachtig. De raamdecoratie van ons hele huis komt van INHUIS Plaza. Je kunt bij hen terecht voor raamdecoratie op maat. Niet alleen rolgordijnen, maar ook houten jaloezieën (lees deze blog voor meer), gordijnen, shutters, plissé gordijnen en meer. Neem dus zeker eventjes een kijkje! 

Zoals je ziet staat het prachtig in de babykamer. Het zorgt echt voor de finishing touch.

Wat ik ook erg fijn vind aan een rolgordijn, is dat het toepasbaar is voor iedere ruimte. Een rechthoekig of vierkant raam: het kan allemaal. Wil je het combineren met overgordijnen? Ook dat is mogelijk. Het is maar net wat jij wil! Wij hebben gekozen voor alleen verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding, omdat dit veel ruimte bespaart en het een strakke uitstraling heeft. 

Wil je onze slaapkamer en de andere kinderkamer zien met dezelfde verduisterende rolgordijnen? Bekijk dan deze blogs: slaapkamer en kinderkamer

Nieuwsgierig naar meer informatie? Wil je meer weten over de mogelijkheden van INHUIS Plaza? Neem dan zeker eventjes een kijkje op hun website. Wij zijn ontzettend blij met de raamdecoratie in ons huis. Het is nu echt helemaal af! Wat vind jij? Liefs. 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Voorstellen: Jolien de Jonge

Ik zal mij eerst netjes voorstellen. Mijn naam is Jolien de Jonge,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *