Tijd voor een opgeruimd huis!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Jep, je leest het goed: tijd voor de grote schoonmaak! Maar waar begin je nou eigenlijk? Hoe pak je zoiets aan? In deze blog geef ik je een aantal handige tips en laat ik natuurlijk ook mooie producten zien die je hiervoor perfect kunt gebruiken. 😉 Ik weet zeker dat jij, als interieurliefhebber, het leuk gaat vinden.

Stap voor stap

Een belangrijke tip is om het niet allemaal in één keer te willen doen. Dan maak je er een te grote klus van en ga je uiteindelijk minder nauwkeurig werken. Kies er dus voor om het in delen te doen en maak het realistisch. Je hoeft zeker niet de hele dag te poetsen, vooral niet als het zo warm weer is. Dan begin je in de ochtend en stop je gewoon weer rond lunchtijd.

Maak het leuker

Oké, schoonmaken is gewoon niet echt leuk. Maar je kunt het wel een stuk leuker maken. Zet bijvoorbeeld je favoriete muziek op! Grotendeels is het natuurlijk belangrijk om gewoon te beginnen. En, onthou vooral: na het opruimen ben je alleen maar blij dat je het hebt gedaan. 😉

Mooie prullenbakken

Herken je dat gevoel ook? Dat je iets voor in huis koopt en dan kun je helemaal naar het moment uitkijken dat jouw bestelling binnenkomt. Bij schoonmaken en opruimen heb je natuurlijk een prullenbak nodig. En dat hoeft helemaal geen saaie prullenbak te zijn. Bij Brabantia kwam ik een aantal mooie prullenbakken tegen die ik graag met jullie deel!

Op de bovenstaande foto zag je het al: vrolijke kleuren! Dit maakt een interieur helemaal af. Kies voor een kleur dat bij jouw interieur past en zorg er zo voor dat de prullenbak een mooi onderdeel van het totale plaatje wordt.

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een echte ‘design prullenbak’, namelijk deze prullenbak op poten. Ook deze prullenbak is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hoeveel liter?

Weet je niet zo goed hoeveel liter je moet kiezen voor de prullenbak? Het is hierbij belangrijk dat je kijkt naar hoeveel afval je hebt en daarnaast ook hoe vaak je het wilt legen. Woon je met een groot gezin? Dan kies je eerder voor 50-60 liter. Scheid je afval? Misschien vind je het dan handig om te kiezen voor twee kleinere prullenbakken. Tip: kies voor de juiste bijhorende vuilniszakken. Zo zorg je ervoor dat het mooi past en zit er bijvoorbeeld niet een te lompe vuilniszak in.

Geen nare geurtjes

Wil je vieze luchtjes voorkomen? Kies dan voor een geurfilter. Dit filter plaats je aan de bovenkant van je prullenbak en zo zorg je ervoor dat het lekker blijft ruiken.

Hebben jullie ook een mooie prullenbak in huis? En, hoe zorgen jullie ervoor dat je goed aan de slag kunt met de grote schoonmaak? Ik ben benieuwd. Liefs, Larissa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Brabantia. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Nieuwe gastblogger: Meike Snijder

Ik ben geboren in Amsterdam als een weegschaal, maar ik heb dit...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *