De nieuwe kleur voor 2019 van Flexa

Inspiratie tijd: 2 minuten

De interieurliefhebbers hebben het denk ik allemaal al gehoord: de nieuwe kleur van Flexa voor 2019. In september, ja lekker op tijd, maakt Flexa altijd bekend wat de nieuwe kleur voor het volgende jaar is. Een heel team van specialisten bemoeid zich ermee en samen bepalen ze dan wat de nieuwe kleur wordt. Eind september maken zij die kleur wereldkundig vlak voor de woonmaand begint. Oktober is dé woonmaand. Dan vindt de vt wonen en designbeurs plaats in de RAI in Amsterdam. 

Daar presenteert Flexa de nieuwe kleur en kan iedereen het kleurenpalet wat daarbij hoort bewonderen.

Wat is de nieuwste kleur dan, hoor ik je denken…

S P I C E D  H O N E Y

Wat houdt de kleur ‘Spiced Honey’ in?

Hoe zal ik de kleur omschrijven? Honing, beige, bruin en als je het bij sommige kleuren houdt lijkt die wel goud. De kleur laat zich goed combineren met de andere trendkleuren die je op dit moment ziet, want bij de donkere groen en blauw tinten steekt Spiced Honey lekker af. Maar als je hem bij roze houdt bijvoorbeeld dan is het weer een goud tint.

Deze warme amberkleurige tint is gekozen om een sfeer van positiviteit en optimisme te brengen – een verlangen om ‘het licht binnen te laten’. Of ik de kleur zelf ga toepassen? Wellicht dat ik er op de babykamer wat mee ga doen. Maar daar hou ik jullie dan zeker van op de hoogte.


Credits: Flexa

Flexa bedenkt ook altijd een heel kleurenpalet bij de kleur van het jaar. Dit jaar zie je daar een mooie diep rode tint bij, maar ook donkerblauw wat echt bijna zwart is en wat lichtere tinten. Ik denk dat dit voor iedereen een kleur is die goed te gebruiken is. 

Heb jij al plannen om deze tint te gebruiken in jouw huis?
Laat hieronder vooral weten waar, ben ik heel erg benieuwd naar. 

Liefs, Marleen

 

 


 

Comments

comments

Tags from the story
More from Marleen van der Heijden

Een nieuwe look in de keuken

Wat doe je als je in een appartement woont wat gesloopt gaat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *