Kalkaanslag is verleden tijd 

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het koudere seizoen is weer aangebroken. Waar ik iedere dag het meest naar uitkijk is dat relax moment wanneer ik thuiskom van mijn werk. Eerst een warme douche, dan op de bank zitten met een lekkere plaid en dan een lekker warm kopje thee erbij! Herkenbaar? Dit vind ik zo fijn. Maar wat voor mij dat moment minder fijn kan maken…kalk! De douche die vol kalkresten zit, hard water uit de quooker of die vieze kalkresten uit jouw waterkoker. Niet fijn! Maar goed nieuws: wij hebben het ideale product voor jou! Benieuwd naar wat het is? Lees dan gauw verder. 

 

Wat is kalk? 

 

Je merkt soms vast wel wanneer je een douche neemt, dat de waterdruk niet meer is zoals het was. Of wanneer je water drinkt, het niet meer zo lekker smaakt. Dit heeft allemaal met kalk te maken. Maar hoe gebeurt dit dan? In hard water zit voornamelijk calcium, calcium is een mineraal. Wanneer je hard water opwarmt, worden er veel van deze mineralen vrijgegeven, maar lossen ze daarna niet op. Ook magnesium bevindt zich in water en lost hier niet meer op. Calcium en magnesium mineralen gaan dan aan elkaar kleven en komen met het water mee uit de kraan of douche. Wanneer dit opdroogt, verschijnt er een kalklaag.

Hard en zacht water 

 

Je vraagt je misschien af wat nu eigenlijk het verschil tussen hard en zacht water is. Ik leg het je uit! Zacht water is water zoals regenwater. Het proeft een beetje zoutig van nature en is geen drinkwater. Het voordeel aan zacht water is haar goede werking in het “onderhouden”. Zacht water maakt de vaat super goed schoon, laat zeep beter schuimen, is beter voor je huid en geeft jouw vaatwasser of wasmachine een langere levensduur. 

                                                                                                         

 

Hard water daarentegen hebben de meeste mensen in huis. Het is normaal drinkwater omdat hier de juiste mineralen in zitten. De nadelen van hard water zijn wel wat uitgebreider. Zo zorgt hard water sneller voor een droge huid, afwas met vlekken, badkamers met zeepresten en verbruikt het vaak meer energie. Maar hoe voorkom je nu eigenlijk al deze nadelen? Dit doe je namelijk met Waterontharder

Waterontharder

 

De AMFA4000 van Waterontharder.com is de oplossing voor jouw kalk problemen! De AMFA4000 is een antikalk systeem wat ervoor zorgt dat de calcium en magnesium gewoon in het water blijven zitten. Dit gebeurt doordat het antikalk-systeem de kristalstructuur van de mineralen zo verandert, dat ze niet meer neerslaan. Ideaal dus! Kalkaanslag wordt nooit 100% voorkomen, maar het vermindert zich duidelijk! 

Ben jij helemaal klaar met alle kalkaanslag in jouw huis? De AMFA4000 Is dan wat jij nodig hebt! Vergeet niet even op de waterontharder site te kijken!  

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Interieuradvies bij Jansen Totaal Wonen

Je huis moet een plek zijn waar je na een heerlijke dag...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *