Welke stoelen passen in mijn interieur?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Op het gebied van stoelen is er ontzettend veel mogelijk en dat maakt het niet altijd makkelijker om te komen tot de juiste stoel. Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen of wil je gewoon een heerlijke loungestoel? Dan gaat deze blog je zeker verder helpen. Ik vertel je er namelijk meer over!

Gewenste uitstraling

De factoren waar je het eerst op let zijn het comfort en de uitstraling. Logisch: je wilt dat het mooi in jouw interieur past, maar ook dat je er echt fijn op kunt zitten. Laten we beginnen met de uitstraling. Kijk eens goed naar het model van de stoel. Wanneer je een bepaalde uitstraling wilt creëren, is dit een mooie richtlijn bij het kiezen van een stoel. Daarnaast vind ik het altijd mooi om te zorgen voor voldoende contrast. Een woning met een vrij rustige interieurstijl kan wel wat ‘pit’ gebruiken. Kies dan voor een stoere loungestoel of gekleurde eetkamerstoelen.

Om te bepalen welke stoelen in jouw interieur passen heb je al de eerste stappen gezet, namelijk het nadenken over de look. Ik vind dat een belangrijk startpunt: welk resultaat wil jij hebben? Is dat een…

– stoer en industrieel interieur?

– luxueuze uitstraling?

– rustige basis?

– robuuste look-and-feel?


Comfort

Het comfort is ontzettend belangrijk. Als je nieuwe eetkamerstoelen koopt, wil je er wel lekker op kunnen relaxen en lang natafelen bijvoorbeeld. Dan moet een stoel zeker comfortabel zitten. Ben je eigenlijk op zoek naar een stoel voor een lees- of chillplek? Kijk dan eens goed naar hoe jij het liefste zit. Wil je rechtop zitten, iets hellen of wil je een verstelbare leuning? Deze punten zijn van belang voor het bepalen van jouw optimale stoel. Voor iedereen is dit immers weer anders. Ik kwam bij Henders & Hazel een aantal mooie  eetkamerstoelen tegen. Neem gerust een kijkje!  

Bepaal de plaats

Ik heb het net ook al benoemd, maar de plaats is bepalend in dit geval. Kijk bij de eettafel bijvoorbeeld naar hoeveel eetkamerstoelen je nodig hebt. Veel mensen onderschatten dit en dan komt het net niet helemaal goed uit. Misschien heb je nu kleinere stoelen staan en wil je kiezen voor grotere varianten. Hou er dus rekening mee dat er misschien minder plek is (of juist meer!).

Daarnaast raad ik aan om van tevoren de hoogte van de eettafel  op te meten, zodat je geen problemen krijgt met armleuningen bijvoorbeeld. Tip: let ook op het onderstel van je tafel én van de stoelen. Als dit bij zowel de tafel als de stoelen een kruis onderstel is, oogt dit behoorlijk druk. 😉

Stoelen kiezen… Voor mij is de uitstraling, het comfort en de plaats bepalend. Herken jij jezelf daar in? Ik ben benieuwd of jij misschien nog meer handige tips hebt! Liefs, Eva.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Larissa Enderink

Wat niet mag ontbreken in je huis: jaloezieën

In een huis kunnen we niet zonder raamdecoratie. Ik moet er in...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *