Sporten in het dagelijks leven

Inspiratie tijd: 4 minuten

Sporten. Het hoort bij het dagelijks leven. Toch denkt niet iedereen er zo over. Velen zien het namelijk als een verplichting. Aangezien je er gewoon fitter en gezonder van wordt, is dat toch helemaal niet het geval? Sporten hoort leuk te zijn. Het hoort een uitlaatklep, of simpelweg een hobby te zijn. Het is begrijpelijk dat wanneer je zelf de stap moet nemen om te sporten, dat het dan een hele uitdaging is. Lees je mee met wat tips om sporten makkelijker in jouw dagelijks leven te laten passen? Here we go

 

Sporten vanuit huis

Je wilt graag naar de sportschool, maar houdt er totaal niet van dat andere mensen je zien sporten. Dat is volkomen begrijpelijk! Je weet dat je dan eigenlijk zelf de deur uit moet gaan om bijvoorbeeld te gaan hardlopen. Maar ook dit lukt maar niet… Alle fitnessapparaten van de sportschool zijn gewoon makkelijker. Je gaat zitten, of je gaat staan en begint gewoon te roeien of te rennen. De fitnessapparaten zijn dus eigenlijk waar je voor naar de sportschool wilt gaan. Wist je dat je ook zelf zo’n apparaat kunt aanschaffen? Hoe handig is het om thuis net zo te kunnen sporten als in de sportschool?! Zo kun je zelf bijvoorbeeld een hometrainer van Betersport aanschaffen. Dit is een soort fiets. Met deze fiets verbeter je niet alleen je conditie, maar train je ook meerdere spiergroepen en werk je voor een beter uithoudingsvermogen. Op dit fitnessapparaat bepaal je zelf het tijdstip van je training, het trainingsniveau en het tempo. 

Halterbanken

Niet alleen een hometrainer is handig om in huis te hebben. Heb je wel eens van een halterbank gehoord? Dit is bank waar je voornamelijk met gewichten werkt. Je traint onder andere je armspieren, borstspieren en schouderspieren. Aangezien er zoveel diverse halterbanken zijn, heb je ook halterbanken met beentrainers. Deze kun je altijd zelf verstellen. Naast het beoefenen van je conditie is spieroefening namelijk ook erg belangrijk. 


Grondoefeningen 

Naast de fitnessapparaten is het tevens handig om zelf wat grondoefeningen te doen. Dit hoeft niet per se een hele workout te zijn. Je kunt grondoefeningen zoals push-ups, sit-ups, squats en ga zo maar door, ook als opwarming gebruiken. Stretch van tevoren wel. Het is belangrijk dat spieren een beetje zijn opgewarmd voordat je aan de slag gaat! 

Creëer een schema

Je hebt het vast al vaker gehoord. Een schema maken is super belangrijk. Een patroon creëren is belangrijk. Elke dag voor twintig minuten bewegen is heel effectief bijvoorbeeld. Maak voor jezelf dus een duidelijk schema dat past in jouw week en zorg dat het haalbaar is. Begin je pas net met sporten? Bouw het op! Start niet gelijk met drie dagen in de week. Begin bijvoorbeeld met 2 keer in de week voor twintig minuten. Ook met de oefeningen moet je niet gelijk te hardcore gaan. Begin bijvoorbeeld eerst met maar dertig seconden planken en wanneer dit je na een week goed lukt, kun je door naar een minuut. Kijk naar wat lukt en leg je grenzen niet te ver de eerste paar weken. Wanneer de basis goed lukt, kun je jezelf gaan uitdagen! 😉 

Niet alleen sporten

Wanneer je sport of gewoon fitter en gezonder te worden, lukt dat niet alleen met sporten. Er komt meer bij kijken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld voeding. Een dieet kan, maar dit is niet eens echt nodig. Wanneer je let op suiker, zout en vet, kom je al een heel eind. Schep één keer eten op of weeg je eten af en drink wat minder frisdrank. Ga met een gezond verstand om met voeding. Hiernaast is het wel handig om wat extra hulp te krijgen. Zo kun je op Betersport ook sportvoeding en voedingssupplementen aanschaffen. deze voedingssupplementen zijn speciaal gericht op sporters. Sportvoeding moet je dus zien als een aanvulling op je reguliere voedingspatroon. Het is niet de bedoeling dat je het gebruikt als vervanging van je eetpatroon.  

Vergeet geen water te drinken

Daarnaast is voldoende water drinken natuurlijk ook heel belangrijk. Ik denk dat je daar voort wel genoeg over gehoord hebt. Maar toch nog even in het kort. Drink zo’n twee liter water per dag. Natuurlijk verdeeld over de dag, niet in één keer. Ga je dus sporten? Vergeet die waterfles zeker niet! 

 

Ben jij al overtuigd om zelf wat fitnessapparaten aan te schaffen? Ik zeker wel! Laten we samen beginnen aan een gezonder leven! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Welke verlichting in huis kies jij?

Het is weer zover: de tijd waarin het nog donker is als...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *