Soms is minder water, toch beter!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Water. Er wordt altijd al tegen je verteld dat je het genoeg moet drinken. Voor de rest denk je er eigenlijk niet zoveel over na. Toch, is het belangrijk dat je dit wel doet. Zonder dat je het door hebt, gebruikt de gemiddelde Nederlander al zo’n 120 liter water per dag! Dit is enorm veel en laat de energierekening wel oplopen. In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over water in huis en het besparen ervan! 

In de badkamer

Het grootste probleem in huis qua water gebruik, ligt natuurlijk bij het douchen. Het is niet iets wat de meeste mensen willen horen. Douchen kan namelijk gezien worden als een relax moment, misschien zelfs wel als het hoogtepunt van je dag. Toch bespaar je een heleboel water als je wat minder lang doucht. Veel mensen denken dat ze dan beter in bad kunnen gaan, terwijl dat in verhouding een bad niet per sé beter is als een douche. Natuurlijk ligt het er natuurlijk wel aan hoe lang je doucht. 

Maar niet alleen minder lang douchen is een oplossing. Voor sommige mensen is dat namelijk ook erg moeilijk. Een andere mogelijkheid is: een waterbesparende douchekop of -mondstuk voor de kraan. De waterbespaarder schuif je tussen de tuit en de douchekop. Nu komt er wat minder water uit de douchekop, maar gevoelsmatig niet. Er wordt namelijk lucht toegevoegd aan de waterstraal waardoor de druk van de waterstraal hetzelfde blijft. Super handig! 

Tijdens het poetsen en schoonmaken

Ook hier kun je kiezen voor een waterbesparend mondstuk voor je kraan. Je afwas afwassen met de hand is dan ook een stuk duurzamer dan het gebruiken van een afwasmachine. Een afwasmachine verbruikt per beurt namelijk gemiddeld vijftien tot twintig liter water. Wanneer je met de hand afwast, is het gebruiken van een teiltje aan te raden. Een teiltje in namelijk kleiner waardoor je minder water verbruikt. Daarnaast is het ook gewoon een stuk hygiënischer.  

Een gadget dat jou helpt besparen

Zelf letten op besparen is een hele uitdaging, dat is heel begrijpelijk. Een gadget die je hierbij kan helpen is dan al een stuk makkelijker. Zo heb je de Amfa 4000. Dit is een gadget van Waterontharder. De Afma 4000 is een antikalksysteem dat er ook nog eens voor zorgt, dat je meer dan 20% energie bespaart. Jouw drinkwater wordt dus niet alleen schoner, maar in verbruik ook nog eens goedkoper! 

Ga jij nu wat meer opletten op jouw waterverbruik? Of heb je het al geprobeerd, maar vind je het toch maar lastig? Vergeet dan niet een kijkje te nemen op de Waterontharder site!  

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Trendwatching: Rotan meubels

Ben jij op zoek naar meubels voor in je nieuwe huis of...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *