Overstappen van energie? 

Inspiratie tijd: 2 minuten

We leven in een wereld waar alles steeds duurder wordt. Dit kan soms best frustrerend zijn… Goed om te weten is dat je tóch nog dingen kunt doen om geld te besparen. Bijvoorbeeld op je energie! Wist je dat je kunt overstappen van energie? Ga voor een ander energiecontract en haal er je voordelen mee! In deze blog vertel ik je er meer over, lees je mee? 

 

Wat houdt overstappen van energie precies in? 

Kortgezegd houdt het overstappen in dat je een ander energiecontract aangaat. In de meeste gevallen kun je namelijk een hoop geld besparen, dus slim om eens te kijken naar diverse energie-aanbieders. Overstappen energie? Dat kan erg gemakkelijk. Online kun je prijzen vergelijken en kom je al snel tot de perfecte match. 

Is je huidige contract verlopen? Dan blijf je stroom en gas ontvangen van die aanbieder. Wat we vaak zien is dat de tarieven dan vele mate hoger worden. Dat komt meestal door de variabele tarieven. Het is slim om te gaan voor een vast contract, zodat de tarieven gelijk blijven en je zekerheid hebt. Waarom overstappen nog meer slim is? Vaak krijg je bij de overstap naar een andere leverancier ook nog aanbiedingen, waardoor het nóg aantrekkelijker wordt. Wil je niet overstappen, maar alleen je contract wijzigen? Dat kan natuurlijk ook altijd. Op deze manier blijf je gewoon bij dezelfde energieleverancier. 

Comfortabel wonen

Als het gaat om je huis wil je een fijne leefruimte hebben. Een plek waar je bent voorzien van alle gemakken, je geen/zo min mogelijk stress hebt, maar vooral tot rust kunt komen. Je wil je dus niet druk maken om je energiecontract. Elk jaar veranderen de energietarieven weer en momenteel loopt het erg op. Het is dus extra voordelig als je een vast contract hebt en je je dus geen zorgen hoeft te maken over eventuele stijging. 

Duurzaam wonen

Met oog op de toekomst is het ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het juiste energiecontract. Daarnaast willen we allemaal zuinig zijn en ons bewust zijn van het energieverbruik. Wist je dat kunststof kozijnen bijvoorbeeld ook bijdragen aan een betere isolatie? Zeker een tip om aandacht aan te besteden! Van A tot Z: aan alles gedacht. 😉 Wil je nog meer tips lezen over hoe je duurzaam kunt wonen? Kijk dan eens hier

Waar ga jij voor? 

Over het algemeen heb je dus twee opties: een vast contract, met een vaste looptijd én een vast tarief. Óf je kiest voor een direct opzegbaar contract met variabel tarief. It’s up to you! 

Mijn tip voor jou is om je in ieder geval voldoende in te lezen, zodat je weet waar je aan toe bent. Hierdoor kun je niet voor verrassingen komen te staan. Succes! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste handgemaakte tafeltjes

Unieke items in huis zijn zó leuk! Je wil namelijk echt iets...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *