Hoe slecht is kalk in huis eigenlijk?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Vaak hoor je veel over kalk… het is vies, hardnekkig en komt snel terug wanneer je het net schoon hebt gemaakt. Niet ideaal dus! Maar hoe slecht is het eigenlijk? Vaak wuiven we het een beetje weg, maar het heeft meer gevolgen dan je eigenlijk denkt. Benieuwd naar de gevolgen? Lees dan snel de blog verder. 

Wat is kalk precies?

Allereerst is het goed om wat meer te vertellen over kalk zelf. Waarschijnlijk weet je wat het is, maar niet precies hoe of wat. Kalk is namelijk een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten dat altijd in leidingen zit. De hoeveelheid opgeloste kalk in het water bepaald uiteindelijk ook de hardheid ervan. Hoe meer kalk, hoe harder ook het water en dus hoe meer de kans bestaat dat je hier last van zal krijgen. 

 

De gevolgen van kalk

De gevolgen van kalk in huis zijn niet al te best. Ik kan je wel geruststellen: het is niet schadelijk voor je gezondheid. Daarnaast is het ook niet schadelijk voor huisdieren die het water drinken, maar lekker is het niet. Ik vertel je graag meer gevolgen van kalk in huis:

 

Effect op je huid

Elke dag neem je wel een heerlijke warme douche, maar wist jij dat hard water kan zorgen voor een geïrriteerde huid? Je kunt zelfs last krijgen van eczeem wanneer je vaak doucht met kalk in het water. Persoonlijk merkte ik ook zeker verschil. Altijd had ik last van een jeukende huid na het douchen (omdat het erg droog was). Toen ik de Waterontharder ontdekte en deze in huis nam, verdween dit direct. Ik had dit dus veel eerder moeten doen! Niet alleen ik, maar ook vrienden om mij heen herkende zich hierin. 

Koffie- en theeliefhebbers

De ochtend is niet gestart zonder een lekker kopje koffie! Herkenbaar? ;-). Wanneer je dus regelmatig koffie, thee of water drinkt merk je waarschijnlijk niet dat er direct kalk in het water zit. Maar met de Amfa4000 merk je ook echt gelijk verschil. Het water is puur en dat smaakt veel beter. 

Langere duur apparaten

Apparaten, zoals een koffiezetapparaat, douchekop, wasmachine, kraan etc. gaan normaal gesproken sneller stuk doordat er veel kalk in zit dat er niet uit kan komen. Super zonde! Want op die manier kun je al snel weer nieuwe apparatuur aanschaffen. Dat is gelukkig niet meer nodig met de Waterontharder, want deze zorgt ervoor dat ook jouw apparaten langer mee kunnen gaan. 

 

Ik ben in ieder geval heel enthousiast over de fijne en handig oplossing, de Waterontharder! Hoe zit het bij jou? Benieuwd naar meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de site

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Wat zijn de mooiste tuintafels?

Een tafel kiezen voor in de tuin kan soms nog wel eens...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *