Glasvezel vergelijken: waar let je op? 

Inspiratie tijd: 2 minuten

De afgelopen jaren werken we steeds meer thuis door alle gebeurtenissen rondom corona. Het is dan wel zo belangrijk dat je snel en fijn kunt werken. Niets is vervelender dan langzaam internet of een computer die niet mee werkt. Het is belangrijk en goed om regelmatig eens te kijken naar verschillende mogelijkheden! Hoe kun je meer geld besparen? En op welke manier heb je het beste internet? Glasvezel vergelijken? Wij vertellen je er in deze blog meer over! Laten we eens kijken.

 

Wat is glasvezel?

Maar wat is glasvezel eigenlijk? Glasvezel is een vezel van glas en net zo dun als één haar. En, wat het doet? Met deze vezel deel je data met de snelheid van het licht. Glasvezel bestaat al voor een lange tijd en anno nu gebruiken we deze handige techniek voor ons internet. Door Nederland liggen kabels en deze maken vertakkingen naar bijvoorbeeld jouw huis. Dit heet ook wel het glasvezelnetwerk. 

Glasvezel vergelijken

Wil je glasvezel vergelijken? Dat kan eenvoudig en snel! Vaak is dit erg gemakkelijk via een tussenpartij, omdat je zo voorkomt dat je te hoge prijzen. Bij providers zelf liggen de prijzen vaak een stuk hoger. Wat ik ook erg fijn vind, is dat de overstap helemaal voor je wordt geregeld. Je hoeft zelf dus niets meer te doen! Zo wordt het glasvezelnetwerk vanuit jouw straat verlegd tot in jouw huis en wordt het modem voor je aangesloten. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je apparaten verbinden. Easy!

 

Hoe werkt de glasvezel check?

Online kun je eenvoudig de glasvezelvergelijker invullen. Klik dan in het filter aan dat je glasvezelverbindingen wil zien. Op deze manier kan je in één oogopslag alle mogelijkheden zien. Is er geen glasvezel beschikbaar op jouw adres? Dan krijg je geen resultaten. Als je het wel kunt ontvangen, zie je de beschikbare abonnementen. 

 

Fijn thuis werken: hoe doe je dat?

Oké, je hebt snel internet. Dat is al heel erg fijn! Maar hoe zorg je ervoor dat je fijn en geconcentreerd kan werken? Zorg in ieder geval voor een mooi en fijn bureau, waar je comfortabel kan zitten. Op deze manier word je minder snel afgeleid en kan je dus efficiënter werken! 

Onderneem eigenlijk dezelfde stappen die je op kantoor ook zou ondernemen. Een lekkere kop koffie mag natuurlijk niet ontbreken. Kies je favoriete koffiemerk uit, haal een lekkere lunch en wat lekkers als beloning. 😉 Hierdoor is thuiswerken altijd een succes! 

 

Werk jij veel thuis? Of ga je inmiddels ook wat vaker naar kantoor? En hoe is jouw internet? Ik ben benieuwd! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een elektrische sfeerhaard: waar let je op?

In de wintermaanden is het tijd om je huis gezellig te maken....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *