Ga jij bewust om met water?

Inspiratie tijd: 3 minuten

We hebben allemaal dagelijks met water te maken. Je eigen lichaam bestaat voor minimaal de helft uit water, water zit in je eten en drinken, je wast met water, spoelt de wc door met water en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ben jij je bewust van hoeveel je met water te maken hebt en hoe belangrijk het is dat je er goed mee omgaat? 

 

Dagelijkse routine

 

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb mezelf een dagelijkse routine aangeleerd. Vooral in de ochtend is dit duidelijk te merken. Wanneer ik nadenk over wat ik in de ochtend allemaal uitvoer, komt daar veel water bij kijken. Het kopje thee wat ik drink, het water wat ik na mijn ontbijt gebruik om af te wassen, de badkamer kraan gaat open om mezelf te wassen en om mijn tanden te poetsen, de wc die ik doorspoel en zo heb ik alweer 5 handelingen genoemd waarbij water komt kijken. 

Zonder dat je het doorhebt stroomt de kraan super vaak op een dag en daar kun je gewoon niet omheen. Hierdoor ontstaat kalkvorming, omdat er in kraanwater kalk zit. De aanwezigheid van het kalk in je kraanwater is niet schadelijk voor je gezondheid, maar kan wel nare aanslag geven op allerlei plekken. 

Kalkvorming

Deze kalkvorming zie je bijvoorbeeld vaak op je douchekop, op je kraan en wasbak en soms ook op je servies. Ook op andere plekken in huis waar je met water te maken hebt, kan kalkvorming ontstaan. Dit is helaas niet te verhelpen door een simpelweg een doekje overheen te halen of door het even af te spoelen. Om dit te verhelpen heb je al gauw sterke schoonmaakmiddelen nodig, die ook schadelijk zijn voor je gezondheid en voor het milieu. Ik ben zelf geen fan van al die chemische middelen en het idee dat mijn gezinsleden dit dan ook inademen vind ik al helemaal onprettig! 

“Beter voorkomen dan genezen”

Je kent vast het gezegde wel “beter voorkomen dan genezen”. Zo denk ik ook over de kalkvorming. Hard water is namelijk te voorkomen! Eerder vertelden we al eens over Waterontharder. Met de Amfa4000 van Waterontharder kun je kalkaanslag voorkomen. Dit is een apparaatje wat je op simpele wijze op je waterleiding plaatst, waardoor je zorgt voor zacht water en vrij bent van kalkaanslag. Op deze manier hoef je niet meer hard te schrobben in je badkamer en je apparaten niet meer te ontkalken. Wat wil je nog meer?

 

Installatie 

Zoals ik al aangaf is het eenvoudig te plaatsen. Je hebt slechts 8 cm nodig over de lengte van de buis om het te monteren. Bovendien is de Amfa4000 te monteren op elk type buis (pvc, koper, flexibele buis en staal). 

 

Hoge kwaliteit

Doordat de Amfa4000 gemaakt is van hoge kwaliteitsmaterialen, hoef je je geen zorgen te maken over de levensduur of het onderhoud. In de meeste gevallen gaat het namelijk levenslang mee én daarnaast is het onderhoudsvrij.

 

Sterkste op de markt

De magnetische velden zorgen ervoor dat Calcium en Magnesium niet kristalliseren. De Amfa4000 haalt de mineralen niet uit het water, maar onderdrukt de negatieve effecten waardoor het niet meer neerslaat. De kalk blijft dus in het water, maar hecht zich niet meer op apparatuur en leidingen. 

 

Wil jij meer weten over de Amfa4000? Bekijk deze pagina voor meer informatie! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Voorstellen: gastblogger Elise!

In deze blog stelt gastblogger Elise zichzelf voor en vertelt ze meer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *