Een verzekering die bij jou past

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het is altijd weer een lastig ding. Een zorgverzekering kiezen die bij jou past. Je weet niet wat jou volgend jaar te wachten staat, vandaar dat je goed wilt nadenken over welk pakket er bij jou past. In deze blog ga ik het hebben over zorgverzekeringen en weet jij binnen no time welke er bij jou past!

Kies de juiste zorg

Om te beginnen wil ik het hebben over de zorgverzekering. Dit is een hele belangrijke, omdat dit gaat over jouw gezondheid. Elk jaar is het weer tijd om een nieuwe keuze te maken. Neem je risico het volgende jaar? Of ga je voor safe? Het zorgpakket is verplicht, vandaar dat bij iedere zorgverzekeraar het basispakket hetzelfde is. Daarnaast heb je een aanvullende zorgverzekering. Doordat er bij het basispakket niet alles wordt vergoed, is er bij de aanvullende zorg bijvoorbeeld extra dekking voor de tandarts, orthodontie of fysiotherapie. Ook heb je eigen risico. De zorgverzekering heeft een verplicht eigen risico. Dit wordt door de overheid vastgesteld en in 2019 is het eigen risico €385,-. Alle zorgkosten boven de €385,- krijg je vergoed. Op de site van Verzekering.nl kun je gemakkelijk je zorgverzekering vergelijken. Zoek er een die bij jou past!

 

Reisverzekering kiezen

Hou jij van reizen en pak jij vaak je koffers om de wereld te ontdekken? Dan is een reisverzekering erg belangrijk. Je wilt namelijk zorgeloos op vakantie gaan met de gedachte dat als er iets gebeurt, je goed verzekerd bent. Heb jij wel eens over een reisverzekering nagedacht? En wat heeft het voor nut? Wanneer je op vakantie gaat en je wordt plotseling ziek, je breekt een been of krijgt een ander ongeluk, dan word je naar het ziekenhuis gebracht en behandeld aan je verwondingen. Hiervoor is een reisverzekering ideaal. Wanneer je dit allemaal zelf zou moeten betalen zouden deze kosten veel meer zijn dan als je een reisverzekering zou hebben.

Autoverzekeringen vergelijken

In Nederland rijden er ongeveer 9 miljoen auto’s rond! Alle eigenaren van deze auto’s zijn verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Deze biedt dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Een uitgebreidere verzekering wordt echter wel aangeraden, omdat dit ook dekt tegen diefstal, aanrijding en bijvoorbeeld een ruitbreuk. Op de site van Verzekeringen.nl kun je gemakkelijk alle premies vergelijken. Benieuwd? Neem eens een kijkje.

Ik hoop dat jullie genoeg informatie hebben gelezen in deze blog! Liefs, Larissa.

Comments

comments

Tags from the story
More from Larissa Enderink

Een hele mooie aanwinst op ons kantoor!

Een tijdje geleden zijn wij verhuisd en zitten nu in een heel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *