Een mooie toekomst

Inspiratie tijd: 2 minuten

En dan is het zo ver… huisje, boompje, beestje. Onlangs ouder(s) geworden van je eerste kind of heb je al misschien een aantal kleintjes rondlopen? Dan wil je natuurlijk niet alleen dat jij en jouw gezin het nu goed hebben, maar ook vooruitdenken. Maar hoe kun je dat het beste doen? Lees verder en ik vertel het je graag!

 

Vooruit kijken

Als je kinderen krijgt verandert je hele wereld. Je leven draait niet meer om jou en je eigen toekomst, maar nu is er ook een toekomst van je zoon(s) of dochter(s) waar jij mee bezig bent. En daar komen natuurlijk ook allerlei kosten bij kijken. Want niet alleen de huidige levensbehoeftes kosten geld, maar als ze opgroeien zijn er ook andere dingen waar je aan moet denken. Daarom is het belangrijk om een kinderspaarrekening te openen. 

Opbouwen

Soms duurt het even voordat je kunt komen waar je wil zijn. Misschien heb jij na je studie wel moeite gehad met het vinden van de juiste baan, (onverwachte) financiële tegenvallers gehad of heb je jezelf eerst moeten opwerken binnen het bedrijf waar je werkt voordat je op het inkomen kwam waar je op doelde. Is het nu voor jou eindelijk zover dat je wat extra overhoudt en geld opzij kan leggen voor jouw spaardoelen? Dan is het tijd om ook voor jezelf (en misschien ook je partner) een spaarrekening te openen. 


Sparen

Je kunt op verschillende manieren sparen. Dit kun je doen door aan het begin van iedere maand of week een vast bedrag opzij te leggen. Maar je kan ook alles wat je “extra” overhoudt opzij leggen aan het eind van de maand. Hoe dan ook is het wel handig om voor jezelf een spaardoel te bedenken. Misschien weet jij nog niet waar je het geld uiteindelijk aan wil besteden, of misschien heb jij wel het doel om een huis of auto te kopen en weet je al wat dit je zal gaan kosten. 

Neem een bedrag in gedachten en bedenk je hoe lang jij de tijd wil nemen om dit bij elkaar te sparen. Zo weet jij hoeveel je iedere maand of week opzij moet leggen. Misschien heb jij wel meerdere spaardoelen en wil je goed overzicht houden hierop. Dan kun je er ook voor kiezen om meerdere spaarrekeningen te openen.

 

Ben jij er klaar voor om voor jezelf, je partner en kids aan een mooie toekomst te gaan bouwen? Begin dan met sparen! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Laat zien waar je trots op bent met een open boekenkast!

Accessoires, prijzen, boeken… er is van alles in huis waar je trots...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *